HOLANĐANKA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

Elen Kit je kanadska autorka i dobitnica nagrade HarperCollins/UBC za najbolji debitantski roman. Diplomirala je na Univerzitetu Britanska Kolumbija, a master diplomu je stekla iz oblasti kreativnog pisanja. Njeni radovi objavljeni su u raznim publikacijama, kao što su The New Quarterly, Globe i Mail. Njen debitantski roman Holanđanka osvojio je simpatije publike širom sveta, a odmah se našao i na prvom mestu kanadskih bestselera. Trenutno živi u Amsterdamu. Pročitaj više

HOLANĐANKA

Oblast:
ISBN: 978-86-10-03234-5
Format: Format: 145x205
br. str.: Broj strana: 272
povez: mek
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN

Amsterdam, maj 1943. Dok lale cvetaju, nacističke trupe sve više stežu obruč oko grada. Poslednji trzaji holandskog pokreta otpora nestaju, a Marajke de Graf i njen muž uhapšeni su i deportovani u koncentracione logore u Nemačkoj. Marajke se našla pred teškim izazovom: mora da bira između spore smrti u radnom logoru ili šanse da preživi ako se pridruži logorskom bordelu.

Sa druge strane žice, SS oficir Karl Miler stiže u logor sa nadom da će ostvariti očeva očekivanja o ratnoj slavi. Međutim, suočen sa brutalnom rutinom nadležnih i svakodnevicom punom egzekucija i kazni, žudi za bekstvom. Tada upoznaje Marajke, a njihov susret promeniće im živote zauvek.

Na drugom kraju sveta, u Buenos Ajresu, Lučano Vagner našao se u vojnom zatočeništvu tokom argentinskog Prljavog rata. Pokušava da pronađe načine da pruži otpor iz zatvorske ćelije koju možda nikada neće napustiti, trudeći se da održi nadu o slobodi.

Od Holandije, preko Nemačke pa sve do Argentine, Holanđanka plete priče o tri sasvim različite osobe koje dele jednu tajnu.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar