Vulkan izdavaštvo od svog nastanka 2013. godine važi za najveću izdavačku kuću u našem regionu i lider je u oblasti izdavaštva. Vulkan izdavaštvo je nastalo spajanjem dve progresivne izdavačke kuće, Alnari i Mono i Manjana, nadahnute vizijom boljeg i unapređenog izdavaštva u Srbiji. Vulkan izdavaštvo objedinjuje tradiciju, prepoznatljiv kvalitet i želju da se prate moderni tokovi ali i kreira budućnost. Mi smo kuća koja neguje kvalitetnu pisanu reč.

Izuzetno smo ponosni na mnogobrojne bestselere, planetarne hitove i nagrađivane romane koje smo predstavili našoj vernoj čitalačkoj publici. Dela najpopularnijih i najpriznatijih pisaca iz svih zemalja sveta nalaze se u našoj književnoj riznici. Biseri ruske i američke književnosti: Puškin i Čehov, Skot Ficdžerald i Irving Stoun, neprevaziđena engleska spisateljica Džejn Ostin i jedinstveni Šekspir, samo su neki od autora čija dela možete pronaći u Vulkan izdavaštvu. Višestruko nagrađivani Salman Ruždi, filozof i esejista Umberto Eko i najčitaniji francuski pisac Gijom Muso su među vodećim autorima čije romane krasi naš logo. Pored beletristike, domove naših čitalaca oplemenjuju i brojne enciklopedije, atlasi i leksikografska izdanja.

Posebnu pažnju pridajemo i sve popularnijim žanrovima kao što su trileri, prvenstveno oni nastali iz mašte Donata Karizija, tandema Laš Kepler i danskog pisca Jusija Adler-Olsena, i popularna psihologija, koja pruža odgovore na sva životna pitanja. Na našim stranicama, sa svojim iskustvima i životnim putem upoznaju vas Nik Vujičić i Lujza Hej.

Dela domaćih autora zauzimaju posebno mesto u Vulkan izdavaštvu. Savremeni srpski pisci, kao i autori sa prostora bivše Jugoslavije, svojim britkim i prepoznatljivim stilom privlače publiku svih generacija. Miodrag Majić, Dušan Miklja, Gordana Kuić i njihovi romani objavljeni pod okriljem Vulkan izdavaštva osvajali su najprestižnije domaće i međunarodne književne nagrade, uticali na kulturu i umetnost naše zemlje ali i poimanje modernog društva. Srpska književnost može se pohvaliti i Nobelovom nagradom. Vulkan izdavaštvo ponosi se kapitalnim delima Ive Andrića, Meše Selimovića, Miloša Crnjanskog, Bore Stankovića, Nikolaja Velimirovića i drugih velikana naše pisane reči.

Od osnivanja, neprestano učimo i rastemo zajedno sa našim čitaocima. Izuzetno smo ponosni na naša izdanja za najmlađe. Vulkančić je sa decom i roditeljima od prvog dana. Trudimo se i uspevamo da negujemo naše čitaoce i ponosni smo što imamo knjige za sve uzraste. Uz naša izdanja bebe stiču znanja o svetu koji ih okružuje, motoričke veštine, igraju se i zabavljaju, a onda izrastaju u prave male pasionirane čitaoce romana za decu. Čitajući, deca uče kako da postanu dobri ljudi, da život nije samo igra, ali i da uz podršku porodice i pravih prijatelja nema nesavladivih prepreka.

U međuvremenu, naša delatnost proširila se i na udžbenike. Vulkan znanje je vodeći izdavač udžbenika za osnovnu školu, obogaćenih najkvalitetnijim pratećim programom, koje pišu i uređuju vodeći stručnjaci.

Punu deceniju Vulkan knjižare su najveći i najpoznatiji knjižarski lanac u Srbiji. U našim knjižarama kupci se osećaju prijatno i dobrodošlo. Tu dobijaju tačne i pravovremene informacije o svemu što ih zanima, mogu razgledati knjige i uživati u njima, kao i u posebnom gift programu.

Svesni vremena u kome živimo i pripremajući se za godine pred nama, Vulkan izdavaštvo se okreće novim tehnologijama, modernom pristupu poslu i odgovornom odnosu prema čitalačkoj publici. Na našem sajtu, koji je pregledan, jednostavan za korišćenje i prilagođen svačijim potrebama, možete se informisati o knjigama, autorima, aktuelnostima, ali i kupiti knjige iz udobnosti vašeg doma. Na društvenim mrežama svakodnevno smo u kontaktu sa stotinama hiljada zadovoljnih čitalaca, odgovaramo na njihove zahteve i pitanja, družimo se s ljubiteljima knjige, uvažavamo sugestije i uživamo u pohvalama.

Iako se nalazimo u Beogradu, u Ulici Gospodara Vučića 245, stižemo do korisnika na teritoriji cele naše zemlje, nalazimo se na policama svakog doma i svakog dana se trudimo da budemo bolji, da negujemo kulturu, umetnost, zabavu i baštinimo prave vrednosti za generacije koje dolaze.