Vulkan Izdavastvo | Knjiga | TEORIJA SVEGA: ČUDESNI ŽIVOT STIVENA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
DŽEJN HOKING prva je supruga čuvenog astrofizičara Stivena Hokinga. Veći deo života provela je u Kembridžu. Njena knjiga At Home in France objavljena je 1994, a zatim je usledila Music to Move the Stars 1999. godine. Predavala je književnost i bavila se horskim i solo pevanjem. Posle skoro trideset godina zajedničkog života i troje dece, njihov brak okončao se razvodom. Život sa ovim neprevaziđenim naučnikom Džejn je opisala u knjizi Teorija svega: čudesni život Stivena Hokinga, po kojoj je 2014. godine snimljen film. Pročitaj više

TEORIJA SVEGA: ČUDESNI ŽIVOT STIVENA HOKINGA

Oblast: Biografije i memoari
ISBN: 978-86-10-01333-7
Format: 145x205
br. str.: 432
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Njegov blistavi um promenio je naš svet. Njena beskrajna ljubav promenila je njegov.

Šezdesetih godina prošlog veka, Stiven Hoking se tokom studija kosmologije na Kembridžu zaljubljuje u studentkinju Džejn. Posvećen ljubavi i nauci, ovaj briljantni mladić nije ni slutio da će ga zadesiti bolest zbog koje će biti osuđen na doživotnu bitku za opstanak.

Džejn nesebično odlučuje da ostane pored njega, a ljubav i bezuslovna podrška uliće im hrabrost da zasnuju porodicu. Dok se Stivenovo telo iz godine u godinu suočava sa sve većom patnjom i ograničenjima, njegov um neumorno teži istraživanju krajnjih granica teorijske fizike.

Kroz brojne nesuglasice, ali i iskrenu privrženost, njih dvoje prkosili su preprekama i zajedno ostvarili više nego što su mogli i da sanjaju.

„Džejn govori o svom bivšem suprugu sa puno topline, iskrenosti i poštovanja.“ ‒ Sunday Express

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar