Vulkan Izdavastvo | Knjiga | Talasi beogradskog mora
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
DRAGAN JOVANOVIĆ DANILOV rođen je 1960. godine u Požegi. Objavio je šesnaest zbirki pesama, za koje je dobio naše najznačajnije i dve međunarodne književne nagrade. Njegova poezija izazivala je kritičku recepciju na italijanskom, francuskom, engleskom, bugarskom, rumunskom i slovačkom jeziku. Zastupljen je u antologiji New European Poets. Učestvovao je na brojnim međunarodnim pesničkim festivalima. Dobitnik je književnih nagrada "Laza Kostić" i "Momo Kapor" za roman Talasi beogradskog mora. Pročitaj više

Talasi beogradskog mora

Oblast: Domaći autori
ISBN: 978-86-10-00741-1
Format: 145x205
br. str.: 253
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Dobitnik književnih nagrada "Laza Kostić" i "Momo Kapor"

Ceo prošli vek prošao je u traženju pravog romanenskog izraza gradskog života. Pre svega Beograda, kojem su posvećeni vekovi književne imaginacije - od despota Stefana Lazarevića do Pavića, Albaharija i Gorana Petrovića, ili od Uskokovića do Pekića, Čolanovića i Marka Krstića. Za neke pisce, kao za Andrića i za Mešu, čak ne znamo koliko je Beograd bio važan. Zato jedan novi, lirski začet a privredno oblikovan roman, dolazi da velikoj tradiciji beogradske proze doda nešto na granici onoga što nestaje i novog veka, kojeg kao da nema iako je već odavno počeo.
Ovako se voli grad i traži život u njemu.

Svi su najbolji romani neka vrsta lutanja. Ali od lutanja po nepoznatim i dalekim svetovima ponekad je uzbudljivije lutanje po Dorćolu i okolini, po sopstvenoj prošlosti i tuđoj nesreći koja u svakom trenutku može postati i tvoja sreća, i tvoja kob.

U knjizi u kojoj ima toliko ljubavi ništa ne može da nedostaje.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar