ZEMLJA VILJEMA TELA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
MILAN ST. PROTIĆ (1957) rođen je u Beogradu, gde je završio gimnaziju (1976) i diplomirao na Pravnom fakultetu (1980). Magistrirao je 1982. godine, a pet godina kasnije i doktorirao modernu evropsku istoriju na Kalifornijskom univerzitetu u Santa Barbari (SAD). Bavio se istorijom, diplomatijom i politikom. Objavio je više istoriografskih i memoarskih dela, a 2017. godine je objavio i roman prvenac Sinajsko jevanđelje. Pročitaj više

ZEMLJA VILJEMA TELA

Oblast: Domaći autori
ISBN: 978-86-10-02330-5
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 240
povez: broš
Pismo: ćirilica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
Boravak u Švajcarskoj inspirisao je Milana St. Protića da svoje utiske, zapažanja i razmišljanja zabeleži u knjizi koja nosi ime jednog od najslavnijih mitskih junaka srednjeg veka – Viljema Tela. Legenda o njemu bila je i ostala je simbol trijumfa slobode pojedinca.

U ostalim pričama čitaoci će imati priliku da se upoznaju sa istorijom ovog malenog evropskog tla, ali i sa istorijom švajcarskog naroda i duha. Kako je pisac na stranicama ove knjige više mislilac nego slikar, uspeo je da prikaže produbljene portrete ljudi za koje se zna po imenu, životu i delu, ali se ne zna da su bili rodom iz Švajcarske. 

Kada dođe do poslednje stranice, čitalac će shvatiti da su priče o Švajcarskoj okvir u koji je pisac smestio sve svoje doživljaje koji su povod za izlaganje njegovih razmišljanja o sudbinama pojedinaca, o jednoj zemlji i njenom narodu, ali i o istorijskim i društvenim prilikama u kojima je sâm pisac živeo. Zbog toga bi se ova knjiga mogla svrstati u žanr putopisa.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar