Trajno zabeleženo
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

Edvard Snouden (1983) rođen je u Elizabet Sitiju u Severnoj Karolini, a odrastao je u samoj blizini Ford Mida. Po profesiji je sistem inženjer. Bio je službenik Centralne obaveštajne agencije i radio pod ugovorom za Nacionalnu bezbednosnu agenciju. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj javni rad, uključujući i Right Livelihood Award (poznata i kao alternativna Nobelova nagrada), nemačku Whistleblower Prize (nagrada za uzbunjivače), Ridenhour Prize for Truth-Telling (Rajdenaurova nagrada za otkrivanje istine). Dobio je i orden „Karl fon Osiecki“ od Međunarodne lige za ljudska prava. Trenutno se nalazi na mestu predsednika odbora Fondacije za slobodu štampe. Pročitaj više

Trajno zabeleženo

Oblast: Biografije i memoari
ISBN: 978-86-10-03115-7
Format: 145x205
br. str.: 352
povez: mek
Pismo: latinica
Cena: 1.199,00 DIN
Na sajtu: 959,00 DIN
Ušteda: 240,00 DIN

Dvadesetdevetogodišnji Edvard Snouden je 2013. šokirao svet kada je čovečanstvu otkrio da Vlada Sjedinjenih Država u tajnosti prikuplja podatke o svakom telefonskom pozivu, tekstualnoj poruci i mejlu. Cilj je stvaranje do sada neviđenog sistema masovnog nadzora koji bi pružao uvid u privatni život svake osobe na Zemlji. Snouden posle šest godina po prvi put otkriva kako je pomogao u stvaranju takvog sistema i zašto je odlučio da sve što zna obelodani.

Autor u delu Trajno zabeleženo s jedne strane oslikava živopisno predgrađe Beltvej, u kome je odrastao, a s druge otkriva poverljive zadatke koje je obavljao u CIA i NSA. Knjiga predstavlja izuzetan opis mladog čoveka koji je odrastao na mreži, čoveka koji je bio špijun, uzbunjivač, a kao izgnanik postao savest interneta. Zadivljujuće je hrabra i predstavlja najznačajnije memoare digitalnog doba.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar