DEVOJKA KOJA JE POBEDILA ISIS: FARIDINA PRIČA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

DEVOJKA KOJA JE POBEDILA ISIS: FARIDINA PRIČA

Oblast: Biografije i memoari
ISBN: 978-86-10-01681-9
Format: 145x205
br. str.: 248
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Avgusta 2014. Farida je, kao i bilo koja druga tinejdžerka, uživala u letnjem raspustu. Međutim, živela je u planinama severnog Iraka, a ono što je usledilo teško je i zamisliti: njeno selo bilo je meta ISIS-a.

Pristalice Islamske države ubile su muškarce i dečake, uključujući i njenog oca i brata, a zatim odvele Faridu i druge žene u zatočeništvo. Ovo je priča o tome šta se dogodilo Faridi nakon što je zarobljena: o prebijanjima, silovanjima, trgovini robljem. Ovo je priča o tome kako je Farida shvatila da će, što žešći otpor bude pružala, ljudima koji su je zarobili biti teže da je muče. I zato se grčevito borila za život, smelo prkoseći smrti: udarala je, šutirala, optužujući ih da rade protiv svoje vere. Sve dok jednog dana vrata njene sobe nisu ostala otvorena. Iskoristila je priliku i pobegla u pustinju, spremna da umre za slobodu.

Potresna i istinita, Faridina priča svedočanstvo je iz prve ruke o životu nevinih ljudi uhvaćenih u pakao ISIS-a. 
Andjela Trendafilovic
Knjiga je toliko zanimljiva da je mozes procitati za dva dana. Veliki broj informacija o teroristima mozete naci ovde, sto je mene posebno odusevilo. U svakom slucaju, topla preporuka. ;)
Dodajte svoj komentar