NEMANJIĆI - SVETORODNA DINASTIJA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

NEMANJIĆI - SVETORODNA DINASTIJA

Oblast: Enciklopedije
ISBN: 978-86-10-02287-2
Format: 300 x 250 mm
br. str.: 270
povez: tvrd
Pismo: ćirilica
Cena: 7.490,00 DIN
Na sajtu: 5.992,00 DIN
Ušteda: 1.498,00 DIN

Dinastija Nemanjića ispisala je jedno od najslavnijih poglavlja u celokupnoj srpskoj istoriji. Od rodonačelnika Stefana Nemanje pa do Uroša Nejakog, deset bogoizabranih vladara smenilo se na tronu i odredilo sudbinu srpske srednjovekovne države, na vrhuncu ovenčane Dušanovom carskom krunom. 

Raskošno ilustrovano, ovo izdanje prikazuje i najvažniju materijalnu zaostavštinu toga doba, približavajući čitaocu duh nemanjićke epohe i dočaravajući neraskidivu povezanost slavne dinastije s celokupnom srpskom tradicijom.

Kroz portrete deset vladara iz kuće Nemanjića i prvog srpskog arhiepiskopa, Save Nemanjića, vrsni savremeni stručnjaci prikazali su njihovu predanu borbu za unapređenje srpske države, ali i približili čitaocu stvarnu sliku o životu u ovom uzbudljivom periodu. Pažljivom analizom relevantnih izvora i prenošenjem autentičnih izvoda iz dela samih savremenika ovih zbivanja, dočarani su ne samo rezultati vladavine Nemanjića, već i uzbudljive pojedinosti iz njihovog privatnog života, karakterne osobine i psihološki portreti.

Nijedna katedrala španska niti i jedna crkva francuska nema freske naših Dečana, i duboku lepotu Hilendara, a možda ni dublju pobožnost od Manasije. Nemanjići su interesantniji nego dinastije francuske tih vremena. 
Jovan Dučić, Moji saputnici


Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar