Vulkan Izdavastvo | Knjiga | ITALIJANKA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Glavni sajt  |  Oblasti  |  Drama

En Hud rođena je 1956. godine na Roud Ajlendu, SAD. Dobitnik je dve Pušartove nagrade, kao i nagrada Najbolji američki pisac o hrani, Najbolji američki pisac o putovanju, Najbolji američki spiritualni pisac. Živi u Providensu, na Roud Ajlendu, gde je i odrasla. Pročitaj više

ITALIJANKA

Oblast: Drama
ISBN: 978-86-10-01779-3
Format: 145x205
br. str.: 280
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Drhtala je od hladnoće i vlažnog vazduha, ali nije se pomerila. Stajala je nepomično, čekajući da joj se život razmota pred očima. Stajala je mirno, spremna da ga oberučke prihvati.

U Italiji na prelazu vekova, Džozefina je tek naivna devojčica prisiljena da se uda za Vinčenca, čoveka kojeg ne poznaje i ne voli. Tri dana nakon venčanja njen novopečeni muž odlazi u Ameriku,a ona dobija još devet godina bezbrižnog detinjstva, da bosonogatrči po slikovitim brežuljcima Kampanije sve dok Vinčencone pošalje po nju. Skoro deceniju kasnije, došao je i taj dan: Džozefina odlazi preko okeana. Uslovljena tradicijom, prihvata ulogu supruge i domaćice i rađa sedmoro dece. Poslednje dete, Valentina, začeto je u grehu, rođeno u tajnosti i dato na usvajanje. Do kraja života prepunog srećnih i tužnih, strastvenih i teških trenutaka, Džozefina traga za svojom izgubljenom ćerkom čuvajući tajnu, dok sva njena deca jure za svojim velikim i malim snovima i prave sopstvene greške.

Dirljiva i duboko senzualna, ova impresivna saga predstavlja veličanstven prikaz jedne porodice omeđene istorijom, ljubavlju i patnjom.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar