Vulkan Izdavastvo | Knjiga | MOJA PRIČA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Enco Anselmo Ferari rođen je 1898. godine u Modeni, kao drugi sin Alfreda i Adalđize Ferari. Kao dete, maštao je da postane novinar ili operski pevač, ali 1908. godine otac ga je odveo da gleda trke, i to je odredilo njegovu sudbinu. Iako je trebalo da nastavi posao u očevoj fabrici, i išao u zanatsku i trgovačku školu, Enca su zanimale samo trke i čitav život posvetio je tome. Nakon Prvog svetskog rata, odlazi u Torino, centar automobilske industrije i tako započinje legendarno putovanje koje će od njega stvoriti legendu. Preminuo je 1988. godine u Maranelu. Pročitaj više

MOJA PRIČA

Oblast: Biografije i memoari
ISBN: 978-86-10-02637-5
Format: 145x205
br. str.: 296
povez: mek
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN

Pred vama je priča o čoveku koji je udahnuo život svom dečačkom snu, vizionaru koji je još 1929. godine, u vreme Velike krize, stvorio Tim Ferari kako bi mladi naslednici iz bogatih porodica imali gde da se trkaju. Ostalo je istorija, sačinjena od pobeda, veličanstvenih automobila i velikih vozača.

Svoju autobiografiju Ferari je napisao ranih šezdesetih godina prošlog veka, a potom je dva puta dorađivao, i štampao je kako bi mogao da je poklanja prijateljima i klijentima. Fascinantna, prepuna anegdota i dirljivih momenata, njegova priča približiće vam mnoga imena i ličnosti – od onih koje su uživale svetsku slavu, do onih koje publika nikada nije upoznala, ali koje su imale značajnu ulogu u istoriji automobilskog sporta.

Više od šezdeset godina pratio sam tu priču iz prvog reda, zapravo, bio sam među onima koji su morali da je odigraju, podstaknuti neodoljivom strašću ili ambicijom.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar