Vulkan Izdavastvo | Knjiga | Jansonova istorija umetnosti - sedmo
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Jansonova istorija umetnosti - sedmo izdanje

Oblast: Enciklopedije
ISBN: 978-953-813-011-3
Format: 219 x 292
br. str.: 1188
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 14.990,00 DIN
Na sajtu: 11.992,00 DIN
Ušteda: 2.998,00 DIN

Istorija umetnostiH. V. Jansona još od prvog objavljivanja 1962. godine upoznavala je mnoge naraštaje studenata sa širokim svetom zapadne umetnosti i nadahnjivala milione njenih poklonika. Ovo inovativno izdanje zadržalo je Jansonov poseban narativni stil, izrazit stručni autoritet i nenadmašan umetnički program, ali su dodate nove teme i umetnička dela, koja su danas ključna za proučavanje umetnosti.

Autori ove nove, obnovljene verzije su šest istaknutih stručnjaka: Penelopi Dž. E. Dejvis (antička umetnost), Dejvid L. Sajmon (srednjovekovna umetnost), Volter B. Deni (islamska umetnost), En M. Roberts (renesansna umetnost), Frima Foks Hofrihter (barok i rokoko) i Džozef Džejkobs (moderna umetnost). Saradnjom više autora postignuto je da se sačuva težište na samom umetničkom delu, a ipak je tekstu dodata uzbudljiva širina u načinu mišljenja unutar istorije umetnosti.

Zahvaljujući Jansonovoj elokvenciji i neuporedivom kvalitetu ilustracija, ova maestralno, uravnoteženo i duhovito ispričana priča o istoriji umetnosti proširuje našu sposobnost razumevanja i ocenjivanja umetničkih dela.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar