PETO GODIŠNJE DOBA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
N. K. DŽEMISIN živi u Njujorku i piše od svoje desete godine, iako njeni rani radovi još nisu ugledali svetlost dana. Za knjigu Peto godišnje doba je 2016. godine dobila prestižnu nagradu Hugo i tako postala prva Afroamerikanka koja je dobila ovu nagradu u kategoriji za najbolji roman. Godine 2017. opet je osvojila nagradu Hugo za nastavak, The Obelisk Gate. Pročitaj više

PETO GODIŠNJE DOBA

Oblast: Epska fantastika
ISBN: 978-86-10-02232-2
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 312
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN

Ne zaboravite da je kraj jedne samo početak druge priče. Ovo se, naposletku, i ranije događalo. Ljudi su umirali. Stari poreci su propadali. Nova društva su se rađala. Obično lažemo kad kažemo da je „svetu došao kraj“, zato što planeti ništa ne fali.
Ali tako dolazi kraj sveta.
Kraj sveta tako dolazi.
Tako svetu dolazi kraj.
Poslednji put.

Esun je žena koja živi običnim životom u malom gradu. Jednog dana dolazi kući i saznaje da je njen suprug počinio strašan zločin i oteo njihovu kćerku. U međuvremenu, moćno carstvo Sanze propada jer je najstariji i najveličanstveniji grad na svetu uništen u činu osvetničkog ludila. U srcu kontinenta poznatijeg kao Mir, pojavio se blistavocrveni zasek koji izbacuje dovoljno pepela da zakloni sunce u narednim godinama. Ili vekovima. Ali Esun nije važno što se svet oko nje raspada, ona će ga sama uništiti ako treba da bi pronašla ćerku.  

Zima, proleće, leto, jesen; smrt je peta i gospodarica svega. 

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar