Vulkan Izdavastvo | Knjiga | DOBA NEVINOSTI
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

Idit Vorton je jedna od najvažnijih književnica američke književne scene. Rođena je 1862. godine u Njujorku, a njen književni opus krase mnogobrojni romani, kratke priče, pesme. Prva je žena koja je dobila Pulicerovu nagradu, i to 1921. za roman Doba nevinosti. Godine 1923, postala je prva žena sa počasnim doktoratom na Jejlu. Preminula je u Francuskoj 1937. godine. Pročitaj više

DOBA NEVINOSTI

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-02982-6
Format: 145x205
br. str.: 336
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 999,00 DIN
Na sajtu: 799,00 DIN
Ušteda: 200,00 DIN

Njuland Arčer nikada nije zavideo svojim prijateljima na bračnom životu, mada je u Mej Veland pronašao životnu saputnicu, blagu i naivnu, koju podjednako krase čistota misli i lepo ponašanje. Njihova veridba najavljena je diskretno, ali čitavo njujorško visoko društvo oduvek pomno prati svaki korak ovog savršenog para.

Dolazak tajanstvene grofice Elen Olenske, inteligentne i iskusne žene koja se ne plaši da razbija predrasude, uzdrmaće konzervativni i licemerni društveni krem. Uprkos svemu, Njulanda privlači Elena, otvara mu oči i daje moć da vlada svojim osećanjima. On zna da će u slatkoj Mej uvek pronaći stabilnost i utehu, ali se istovremeno i pita kakve sve nove svetove može da otkrije uz Elen. Dok se u njemu bore osećanje dužnosti i neobuzdane strasti, svestan je da će mu ta odluka u potpunosti promeniti život – ili ga zauvek uništiti.

Elegantan ali i provokativan, ovaj Pulicerom nagrađeni klasik tragična je ljubavna priča i moćni omaž opasnostima koje vrebaju ljudsko srce dok teži ka savršenstvu.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar