Vulkan Izdavastvo | Knjiga | GROF MONTE KRISTO
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

ALEKSANDAR DIMA (1802–1870) bio je francuski književnik i jedan od začetnika takozvanog romana-feljtona. Talentovan pisac bogate fantazije i živog duha, podjednako je bio uspešan u pozorišnim delima i istorijskim romanima. Njegovo najpoznatije delo je avanturistički roman Tri musketara, a takođe je i tvorac prve istorijske romantične drame Henrik III i njegov dvor. Uticaj Diminih istorijsko-avanturističkih romana osetio se gotovo u celoj evropskoj popularnoj literaturi a napisao je oko 300 romana i drama. Kompozicija dela, živahan dijalog i živopisan opis privlače i danas pažnju široke publike, a Dima se pamti kao jedan od najpopularnijih romansijera i dramskih pisaca svog vremena. Pročitaj više

GROF MONTE KRISTO

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-00995-8
Format: 155x205
br. str.: 943
povez: tvrd
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Epska saga o osveti, mržnji, ljubavi i pravdi.

Edmond Dantes plemenit je i naočit kapetan, zaljubljen u prelepu Mersedes. Ali nesrećni mladić postaje žrtva ljutih i ambicioznih rivala: Danglar želi da se dočepa njegovog zlata, Kadrus je zlikovac koji želi ličnu osvetu, a podli pukovnik Mondego želi Mersedes za ženu. Optužuju Edmonda za izdaju, i to na dan njegovog venčanja, a on postaje zatočenik zloglasnog zatvora.

Ipak, Dantes uspeva da se izbavi iz zatočeništva i na zabačenom ostrvu pronalazi ogromno blago. Petnaest godina kasnije vraća se u Pariz, a njegovi neprijatelji u bogatom i tajanstvenom grofu Monte Kristo ne prepoznaju čoveka koga su izdali.

Međutim, da li će Dantes zaista uspeti da dostigne sreću koja mu izmiče iz ruku čitavog života?

Ognjen Tesic
Hmmmmmm.Grof Monte Kristo.Moja omiljena knjiga :)
Vladimir Zrnić
Divna knjiga, dobio sam je na poklon i mnogo sam se obradovao, obožavam knjige ovakvog tipa. Fino napisana, nije zamorna radnja koja se polako razvija. Budi maštu i tjera vas da okrenete narednu stranu. Imam samo jednu malu zamjerku za izdavaštvo, font i prored su premaleni, ne znam da li je font uopšte 10 pointa, moguće ju je čitati samo pod dnevnim svjetlom inače baš dolazi do naprezanja. Sve u svemu, sve preporuke za ovaj klasik.
Dodajte svoj komentar