SESTRE BRONTE: IZABRANA DELA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

Šarlot Bronte rođena je 1816. godine, i osim Džejn Ejr, napisala je romane Širli i Vilet. Umrla je 1855. godine, u trudnoći. Emili je živela od 1818. do 1848, a osim Orkanskih visova, pisala je i sjajnu poeziju. Umrla je od tuberkuloze u tridesetoj godini. Najmlađa sestra Bronte, En, rođena je 1820, a svoja dela Agnes Grej i Stanarka napuštenog zamka napisala je pod pseudonimom Akton Bel. Umrla je od tuberkuloze 1849. godine. Pročitaj više

SESTRE BRONTE: IZABRANA DELA

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-02140-0
Format: 170 x 246 mm
br. str.: 704
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 999,00 DIN
Na sajtu: 799,00 DIN
Ušteda: 200,00 DIN
Izuzetno opremljeno jednotomno izdanje izabranih dela najpoznatijih sestara u književnosti: Orkanski visovi Emili Bronte, Džejn Ejr Šarlot Bronte i Stanarka napuštenog zamka En Bronte. 

Proza sestara Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna. Šarlot i En prve su se bavile intrigantnim temama – bar kada su žene u pitanju – o samopoštovanju žena, o ženama koje moraju da rade da bi preživele, o zarobljenosti u braku u kom su zlostavljane. En Bronte pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti; Emili Bronte je, s druge strane, opisala je neka od najintenzivnijih osećanja i iskustava, a retko je napuštala svoja četiri zida. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar