IZMEĐU DVE VATRE
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

ANDREA MOLEZINI rođen je u Veneciji gde i danas živi. Predaje komparativnu književnost na Univerzitetu u Padovi. Andrea je prevodilac, pesnik, pisac priča za decu i mornar. Njegova dela prevedena su na mnoge svetske jezike. Za roman Između dve vatre dobio je prestižnu Campiello književnu nagradu. Pročitaj više

IZMEĐU DVE VATRE

Oblast: Nagrađivani
ISBN: 978-86-10-02178-3
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 264
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
Pobeđeni ne opraštaju pobednicima. Iako niko zaista ne zna ko je pobednik a ko gubitnik, jer se ne zna tačno koji je pravi ulog u igri, o njemu se ne govori. Život ide dalje, ali svakoga dana na tom putu gubimo bar jedan delić sebe.

Novembar 1917. Dok austrijske snage napreduju kroz sever Italije, neprijateljski vojnici zauzimaju posede stare aristokratske loze Spada. Od gorde i smele bake i pomalo ekscentričnog i luckastog dede, dona Marije koja gvozdenom rukom upravlja vilom i imanjem pa do ćutljive posluge –  svi imaju sopstvene ideje o tome kako se suprotstaviti neprijatelju. Ipak, njihova hrabrost uskoro će biti stavljena na probu, a neki će, izgleda, biti spremni i na kompromise. Najmlađi član porodice, Paolo, ima sedamnaest godina i primoran je da bude svedok tome kako njegova nekada ponosna porodica kopni pod teškim teretom činova ljubavi i mržnje, ljubomore i izdaje, svega onoga što rat donosi sa sobom.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar