Pretraži sajt

Prvog dana Sajma veliki broj posetilaca na štandovima Vulkan izdavaštva

24.
10.
2022.

Prvog dana 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji je počeo 23. oktobra, štandovi Vulkan izdavaštva u halama 1 i 4 privukli su veliki broj posetilaca, koji su želeli da kupe neke od hit naslova po povoljnim sajamskim cenama.

Čitaoci su se najviše odlučivali za knjige popularnog Kanađanina Robina Šarme Budni u pet (i vaš je čitav svet) i Kaluđer koji je prodao svoj ferari, ali i za ostale naslove iz popularne psihologije, među kojima su Razmišljam previše od terapeutkinje i stručne savetnice Kristel Petikolen, Kako uživati u životu i poslu Dejla Karnegija, kao i nastavak bestselera Put kojim se ređe ideDalje putem kojim se ređe ide, svetski poznatog psihijatra Morgana Skota Peka. Ljubitelji knjiga u izdanju Vulkan izdavaštva veću pažnju poklonili su i Jonasu Salcgeberu i njegovom delu Mala knjiga stoicizma.

U izdanju Vulkančića, za roditelje i njihove mališane nezaobilazni su bili Dogmen i Ketkid, avanture sa čuvenim Džeronimom Stiltonom, kao i dečji roman Isidora Mun i zvezda padalica. Među dečjim izdanjima izdvojili su se i serijal Pet prijatelja književnice Inid Blajton, kao i edukativni Atlas zastava sa 200 nalepnica. Najmlađim čitaocima su posebno zanimljivi bili i Klasici za decu: Devojčice i Put oko sveta za 80 dana iz iste serije.

U kategoriji domaćih autora, najveća zainteresovanost bila je za knjige Miodraga Majića – Deca zla, Ostrvo pelikana i Rudnik, koji je zauzeo prvo mesto.

Čitaoci su kupovali beletristiku i dela Dok se kafa ne ohladi autora Tošikazua Kavagučija, Kuća bez sećanja jednog od najčitanijih Italijana današnjice Donata Karizija, Tamo gde rakovi pevaju autorke Delije Ovens, kao i knjigu Ponoćna biblioteka Meta Hejga, Sanatorijum Sare Pirs i mnoge druge naslove.

Pozivamo vas da do nedelje, 30. oktobra, posetite Vulkanove štandove u halama 1 i 4 i izaberete brojna hit ostvarenja svetske i domaće književnosti, kao i zabavne priče za decu.

Dobro došli!