Pretraži sajt

Triler „Beleške o egzekuciji“ Danje Kukafke uskoro u prodaji

17.
4.
2024.

Kriminalistički roman godine po izboru Njujork tajmsa

Vulkan izdavaštvo priprema triler Beleške o egzekuciji, koji je ubrzo po objavljivanju postao bestseler, a Njujork tajms ga je izabrao za najbolji kriminalistički roman godine. Mlada autorka Danja Kukafka je za ovaj roman dobila i prestižnu nagradu Edgar, koju dodeljuje Američko udruženje pisaca misterije.

Ansel Paker će umreti za dvanaest sati. Zna šta je uradio i sada će platiti za svoje zločine. Ali on ne želi da umre. Želi da bude shvaćen. Želi da bude voljen. Želi da bude slavan.

Kroz kaleidoskop žena u Anselovom životu – majke, sestre, detektivke za ubistva – saznajemo priču o njemu. Upoznajemo Lavender, sedamnaestogodišnjakinju na ivici očaja, ženu koja ga je donela na svet. Hejzel, bliznakinju Anselove žene, od koje je nerazdvojna od rođenja, primoranu da bespomoćno posmatra kako sestrina veza preti da ih sve uništi. I, konačno, Safi, detektivku za ubistva koja mu je za petama, i koja je život posvetila traganju za pravdom.

Sat otkucava, a ove tri žene vagaju svoje izbore koji kulminiraju tragedijom, istražujući pukotine koje takvo razaranje neizbežno ostavlja za sobom.

„Čitanje ove knjige predstavlja duboko i zapanjujuće iskustvo empatije, koja nas izaziva da se suočimo sa pitanjem šta znači biti čovek u našim najmračnijim trenucima. Priče ovih bogato ilustrovanih likova su slojevite, nalik ruskim lutkama, kod kojih svaka otkriva još nešto o tome kako volimo i kako preživljavamo. Kukafkina proza, živa i poetična, nezaboravna je. Uživala sam u svakoj stranici ovog briljantnog remek-dela.“ – Ešli Odrejn, autorka trilera Šaputanja i Instinkt

Danja Kukafka je književni agent i autorka bestselera. Odrasla je u Koloradu, i preselila se u Njujork zbog školovanja, gde je zbog svoje ljubavi prema čitanju i pisanju prošla kroz skoro svaki segment u izdavačkoj industriji.

Ukoliko vam prijaju romani Pole Hokins, Beleške o egzekuciji pročitaćete u dahu.

Savršena knjiga za čitaoce koji uživaju u trilerima koji navode na razmišljanje Beleške o egzekuciji uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.