Vulkan Izdavastvo | Knjiga | LEČENJE BILJEM
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Jovan Tucakov (1905–1978), po zanimanju profesor, bio je neumorni trudbenik na proučavanju medicinske flore, čijom zaslugom su osnovani mnogi instituti za farmakognoziju, ne samo u zemlji već i u inostranstvu. Svojim pionirskim radom u ovoj oblasti dao je ogroman doprinos u stvaranju škole svetskog značaja i formiranju stručnog kadra, a uz nacionalne akademske titule i naučna priznanja, nosilac je i počasnog doktorata francuskog univerziteta, kao i najznačajnijih priznanja francuskih i engleskih farmaceutskih društava.Ovaj priručnik predstavlja krunu njegovog rada – sakupljeno iskustvo čoveka koji je ceo život posvetio proučavanju medicinske flore, eminentnog svetskog stručnjaka čija je ljubav prema prirodi i čoveku iz naroda, kakav je i sam bio, pretočena u ... Pročitaj više

LEČENJE BILJEM

Oblast: Priručnici i vodiči
ISBN: 978-86-10-01124-1
Format: 207x263
br. str.: 620
povez: Tvrd
Pismo: Latinica
Cena: 4.990,00 DIN
Na sajtu: 3.992,00 DIN
Ušteda: 998,00 DIN

Sveobuhvatno delo najpoznatijeg poznavaoca lekovitog bilja, prvi put u luksuznom izdanju i sa dosad neobjavljenim materijalima.

Biljni lekovi su kroz vekove, od prvih pisanih spomenika do danas, predstavljali neizostavan deo narodne medicine i dokazali svoj ogroman značaj u prevenciji i lečenju raznih oboljenja. U savremeno doba sve više otkrivamo potrebu da sintetske lekove zamenimo onima iz prirode, pri čemu imamo izuzetnu sreću da mnoge od najznačajnijih lekovitih biljaka za čovečanstvo rastu upravo na tlu naše zemlje.

Dr Jovan Tucakov, neprikosnoveni stručnjak iz oblasti farmakognozije i fitoterapije na vrlo neposredan, duhovit i originalan način pruža sve neophodne podatke o upotrebi lekovitog bilja i izradi jednostavnih lekova od njega. Ova raskošno ilustrovana riznica uputstava, zasnovana na naučnim dostignućima najboljih domaćih i inostranih stručnjaka i pretočena u čist narodni jezik osvojiće čitaoca već na prvim stranama i probudiće u svakome neodoljivu želju da otkrije sve tajne lekovitog bilja.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar