Vulkan Izdavastvo | Knjiga | PLES U TAMI
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
STEJNAR BRAGJI je islandski pisac, rođen 1975. godine. Smatra se najznačajnijim savremenim islandskim piscem, prema mišljenju mnogih kritičara. Sa dvadeset tri godine objavio je prvu zbirku poezije, Svartol, a njegov prvi roman Turnin izašao je 2000. godine. Diplomirao je na Univerzitetu Islanda, u oblasti savremene književnosti i filozofije. Njegova knjiga Konur je 2008. godine stekla veliko kritičko priznanje kao i komercijalni uspeh i nominaciju za nagradu Nordijskog saveta za literaturu. U svojim novijim delima, piše o trenutnim događanjima koja pogađaju Island. Bragi se ponekad smatra pokretačem novog talasa među mladim islandskim piscima. Pročitaj više

PLES U TAMI

Oblast: Trileri
ISBN: 978-86-10-01835-6
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 280
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Cena: 799,00 DIN
AKCIJA: 535,33 DIN Ušteda: 263,67 DIN
Jedinstvena priča o neprijateljskim predelima koje urbani i tehnološki svesni ljudi ne mogu savladati.

Dva mlada para putuju po nenaseljenim vulkanskim predelima Islanda – nepopravljivi hedonista Egjidl i lečeni alkoholičar Hrabn i njihove partnerke Ana i Vigdis žrtve su finansijske krize i žele da na ovom putovanju izleče profesionalne rane i promisle o životima koje su vodili i ostavili za sobom u gradu. Gusta magla spušta se kao loš predznak i oni džipom udaraju u kameni zid jedne kuće, u kojoj živi bračni par neobičnih staraca. Neka neodređena pretnja oseća se napolju, mračna oluja nadolazi, a njima ne preostaje ništa drugo nego da tu provedu noć.

Na dnevnoj svetlosti pronalaze čudne ostatke životinja pored kuće i tada znaju da moraju što pre pobeći odatle. Ipak, svaki pokušaj odlaska propada, napetost među njima raste i oni počinju da se svađaju. Kada odluče da se razdvoje kako bi potražili izlaz, ni ne pomišljaju da se više nikada neće videti.

Neprijateljska priroda pojačava njihova priviđenja i dovodi ih do same ivice ponora. Nekada su imali sve: bogatstvo, moć, status, a sada će sve izgubiti.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar