Vulkan Izdavastvo | Knjiga | KNJIGA OGLEDALA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
E. O. KIROVIC (Eugene Kirovic) rođen je u Transilvaniji u rumunsko-mađarsko-nemačkoj porodici. Nakon diplomiranja na Rumunskoj akademiji ekonomije, napisao je mnoge naučne radove i trenutno ima tri počasna doktorata (iz ekonomije, komunikacija i istorije). Takođe je član Rumunske akademije nauka. Od 2013. godine potpuno se posvetio pisanju beletristike. Objavio je deset romana i brojne kratke priče. Živi u Redingu i Njujorku. Pročitaj više

KNJIGA OGLEDALA

Oblast: Trileri
ISBN: 978-86-10-01930-8
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 264
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Verujete li sećanjima drugih ljudi?
Verujete li sopstvenom sećanju?
Da li bi uopšte trebalo?

Piter Kac ima iza sebe dugu karijeru u jednoj od najpoznatijih književnih agencija u Njujorku, i posle nekoliko stotina pročitanih rukopisa skoro ništa ne može da ga iznenadi. Ali nedovršeni rukopis koji je počeo da čita zaintrigirao ga je još od prvih redova i on odmah shvata da nije u pitanju priča kao i svaka druga. 
Pisac, izvesni Ričard Flin, tvrdi da zna istinu o čuvenom ubistvu koje se dogodilo pre trideset godina, kada je na Badnje veče 1987. godine pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen Jozef Vider, harizmatični profesor psihologije na Prinstonu. 
Uveren da u rukama ima potencijalni bestseler, Kac uspeva da uđe u trag autoru, međutim, otkriva da je ovaj na samrti i da je ostatak rukopisa nemoguće pronaći.

Krenite na putovanje u dubine ljudske psihe... Sećanje može biti ključ vrata koja vode do istine, ali i opasno oružje koje menja prošlost u nesigurnoj i čestoj varljivoj igri ogledala.
Biljana Gasevic
Odličan triler, čita se u jednom dahu, jedan od onih gde ne možete da ispustite knjigu iz ruke do samog kraja. Ono što ovu knjigu izdvaja od ostalih njenog žanra je jako dobar način komponovanja dela, nizanje događaja, jasnoća i jednostavnost pripovedanja. I, izdvojila bih ono što je sam autor rekao: "Moja knjiga se ne bavi otkrivanjem ubice, već razloga iz kojih je zločin počinjen. Oduvek sam smatrao da bi čitaoci posle tri stotine stranica trebalo da dobiju nešto više od saznanja da li je ubica Tom, Dik ili Hari, ma kako sofisticirani i iznenađujući obrti bi mogli biti. I da bi pisac trebalo da teži otkriću tog magičnog pripovedačkog mesta koje karakteriše snažan smisao za misteriju, spojen s istinskom književnošću." Iskrena preporuka svim ljubiteljima trilera, a i onima koji to baš i nisu. :)
Dodajte svoj komentar