ANĐEO ČUVAR
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
EJNAR HANSEN je pseudonim za dva pisca: Arta Halonena i Kevina Frejžera. Arto Halonen je filmski režiser i scenarista, poznat po snažnoj svesti o društvenim problemima, i jedan od retkih ljudi na svetu koji je intervjuisao ubicu Palea Hardupa. Kevin Frejžer je romanopisac, esejista i kritičar koji živi u Helsinkiju. Ova dva autora već su sarađivali na nagrađivanoj knjizi Shadow of the Holy Book. Pročitaj više

ANĐEO ČUVAR

Oblast: Trileri
ISBN: 978-86-10-02349-7
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 288
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
Pedesetih godina prošlog veka, kada se svet još oporavljao od ratnih godina, stanovnike Kopenhagena uznemirilo je bizarno dvostruko ubistvo. Pale Hardrup, nekadašnji saradnik nacista, tek pušten iz zatvora, ušetao je u banku i zahtevao novac. A onda su usledila dva hica – dva radnika bila su mrtva. Policija je uhvatila Hardrupa ubrzo nakon događaja, a svedoci su tvrdili da se ponašao kao da je u transu. Tada je inspektor Anders Olsen posumnjao: šta ako je ubica delovao pod uticajem hipnoze, a pravi ubica je i dalje na slobodi?

Anđeo čuvar zasnovan je na istinitoj priči. Slučaj Hardrup–Nilsen je jedinstven. To je jedini primer da je porota osudila optuženog za upotrebu hipnotičke sugestije za navođenje na pljačku i ubistvo. Pale Hardrup i Bjern Nilsen bili su stvarni ljudi. Njihov slučaj ostaje jedan od najpoznatijih u istoriji danske kriminalistike. 
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar