Vulkan Izdavastvo | Knjiga | PIKASOVA UNUKA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
KAMIJ OBRE studirala je pisanje na Hamber Koledžu za kreativno pisanje u Torontu, a mentorka joj je bila poznata spisateljica Margaret Atvud. Pisala je i producirala za Ej-Bi-Si njuz, i bila je predavač na Njujorškom univerzitetu. Za više informacija o autorki posetite sajt: camilleaubrai.com. Pročitaj više

PIKASOVA UNUKA

Oblast: Ljubavni romani
ISBN: 978-86-10-01831-8
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 304
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN

Francuska, 1936.
U ljupkom seocetu pokraj mora, sedamnaestogodišnja Ondina pomaže svojoj majci u kuhinji u porodičnom restoranu. Misteriozni stranac koji je došao iz Pariza pod lažnim imenom ima neobičan zahtev, a to je da mu ručak dostavljaju u obližnju vilu koju je u tajnosti iznajmio i u kojoj želi da ostane anoniman.
Pablo Pikaso nalazi se na prekretnici u privatnom i profesionalnom životu, a za njega su umetnost i žene uvek povezane. Živahna Ondina počinje da otkriva svoje talente i želje, a susret s Pikasom nastaviće da utiče na njen život i mnogo godina kasnije, kada oboje krenu putem sopstvenih strasti i sudbine.

Njujork, sadašnjica
Selina saznaje da je njena baka Ondina nekada davno kuvala za Pikasa. Podstaknuta majčinim zagonetnim pričama i nagoveštajem porodičnih tajni koje čekaju da budu otkrivene, ona se ukrcava na brod i stiže do mesta na kojem su se Ondina i Pikaso prvi put sreli. U opojnoj atmosferi Azurne obale i uz pomoć nekoliko neobičnih gostiju koji pohađaju kurs kuvanja u hotelu, Selina će otkriti istinu koja će joj pomoći da prigrli svoju budućnost.

Mia Samardžić
Divna knjiga. Kod nje mi najzanimljivije paralelno pripovijedanje oba lica ( Ondine i Seline, bake i unuke )u dva potpuno drugačija vremenska perioda. Knjiga nije teško štivo za čitanje, ali zamjeram prevodiocu na dosta francuskih izraza, koje ne možemo protumačiti bez predhodnog znanja navedenog jezika. Bilo bi sasvim u redu da su to samo neke osnovne riječi, npr. pozdravi i sl. Ali sve u svemu lijepo je imati ovu knjigu u svojoj kućnoj biblioteci.
Dodajte svoj komentar