Pretraži sajt

Tvorac svetske senzacije „Šaptač“ proslavlja 51. rođendan

25.
3.
2024.

Najčitaniji italijanski pisac čiji je um iznedrio maestralne psihološke trilere koji donose novu dozu adrenalina, uzbuđenje i napetost danas proslavlja 51. rođendan. Briljantni Donato Karizi je svoju blistavu karijeru pisca započeo romanom Žena sa cvetom od papira, nezaboravnom, poetičnom i uzbudljivom pričom koja nam pokazuje kako reč, ako se izrazi, može promeniti tok života. Istorija, strast, ljubav, melanholija stapaju se u svojevrsnom kaleidoskopu punom sugestija u ovoj priči punoj intenzivnih emocija.

Misterija ljudskog uma, svesnog i nesvesnog, u Karizijevim romanima toliko je fascinantna da postaje apsolutni protagonista priče.

Goneći nas kroz šumu iluzija i obmana, autor svetske senzacije Šaptač je dokazao da serijska ubistva nisu nužna za stvaranje odličnog trilera u nepredvidivom, hipnotičnom i moćnom romanu Kuća bez sećanja, koji oscilira između psihologije i neizvesnosti.

U Karizijevom univerzumu prošlost se obavija oko sadašnjosti u klupku koje je teško razmrsiti, a njegovi se protagonisti kreću lavirintom mračnim i zagonetnim kao ljudski um. 

Zlo menja ime, menja izgled, krije se, ostavljajući za sobom neizbrisive tragove. Poigrava se i zabavlja, i uvek je nekoliko koraka ispred. Možete da ga se klonite, ali ne možete da ga sprečite da vas potraži. Deset godina nakon što je objavljen Šaptač, jedan od najprodavanijih evropskih romana, stigao je i nastavak: Igra Šaptača, kojim je Karizi ponovo zagolicao maštu čitalaca svojim prepoznatljivim stilom.

U trileru Ja sam ponor Karizi se bavi raznim pitanjima koja su, nažalost, aktuelna, poput nasilja nad ženama, dečje prostitucije i nasilja nad maloletnicima, vodeći nas na putovanje u tamu koju svi nosimo u sebi i otkrivajući nam nevidljivu senku koja se krije u središtu ponora.

Donato Karizi rođen je 25. marta 1973. u Italiji. Pre nego što je počeo da piše, studirao je pravo i kriminologiju, što mu je bilo od nemerljive pomoći da dokuči najmračnije delove ljudskog uma. Od 1999. pisao je scenarije za televiziju. Njegov prvi roman Šaptač osvojio je pet međunarodnih književnih nagrada i preveden je na desetine jezika.

Čitaoce koji vole misteriju, čudne zaplete i knjige u kojima se linija između dobra i zla jedva nazire pozivamo da posete sajt vulkani.rs i zajedno sa briljantnim Donatom Karizijem potraže istinu u ponoru legendi.