Pretraži sajt

Vulkančićevih TOP 10 izdanja koja su obeležila 2022. godinu

15.
12.
2022.

Magične avanture koje ne prestaju

Vulkančićevu listu najboljih knjiga i ove godine su kreirala deca. Predstavljamo vam izdanja uz koja su najmlađi čitaoci nastavili, ili pak započeli, svoje književno putovanje.

Naši mali smeli istraživači željni misterije uživali su u uzbudljivoj priči Šerlokove avanture Džeronima Stiltona. Ekscentrični Šerlok i njegov verni pomoćnik Džeronimo Stilton uvek su spremni za najzanimljivije slučajeve. Dok u Mišingtonu kiša lije bez prestanka, dva najpoznatija detektiva na svetu istražuju dokaze, jer za njih ne postoji slučaj koji je nemoguće rešiti.

Omiljeni junak naših mališana nije odustao od borbe protiv zlikovaca koji ugrožavaju mir njegovog grada. U novom grafičkom romanu Dejva Pilkija Dogmen i Ketkid, naš heroj se vratio – i sada ima pomoćnika, a zajedno imaju zadatak da reše novu misteriju. Saznajte i vi hoće li ostati na tragu ili će ih najzlobnija mačka na svetu poslati da njuškaju na pogrešnom mestu.

Autorka Harijet Mankaster i junakinja njenog planetarno poznatog serijala nastavile su da osvajaju srca mališana. Isidora Mun upoznaje zubić vilu, knjiga puna neponovljivih vragolija, čarobnih ilustracija i simpatičnih junaka, otkriće vam u kakvoj je dilemi ova jedinstvena i neobična devojčica.

Amari i presudna igra B. B. Olstona, očaravajuća druga knjiga bestseler trilogije, oduševila je neustrašive avanturiste. Hrabra heroina se vraća da razreši još jednu intrigantnu misteriju. Amari u svetu magije, mitskih bića i opasnosti, suočava se sa predrasudama. Presudna igra će odrediti budućnost čarobnjačke vrste.

Uzbudljivi roman-mozgalica Šerlok Njuškaloms i slučaj kraljevskih dragulja osvojio je male superdetektive svojim fantastičnim lavirintima, kodovima, matematičkim izazovima i logičkim igrama. Uz predivne ilustracije na gotovo svakoj strani uživaćete dok rešavate ovu duhovitu misteriju.

Favorit mališana koji vole da uplove u neobičan svet pun mašte je uzbudljiva knjiga Džeka Megit-Filipsa Zver i Betani: Zver se sveti. U ovoj priči sa jedinstvenim zapletom upoznaćete Ebenizera Tvizera, petstojedanaestogodišnjaka koji gaji zver na tavanu svoje kuće i hrani je predmetima i stvorenjima raznih oblika i veličina, i ozloglašenu šaljivicu Betani.

U izvanrednom nastavku čuvenog romana Paks nagrađivane autorke Sare Penipaker o preživljavanju životinja i ljudi, ispričanom iz perspektiva dečaka i lisca, pronaći ćete snažne poruke o magiji prijateljstva. Emotivna priča o isceljujućoj moći ljubavi Paks: Povratak kući povešće vas u neverovatnu avanturu otkrivanja suštinskih životnih lepota i vrednosti za koje se vredi boriti.

Divno ilustrovana knjiga Dečak koji je živeo sa zmajevima omiljena je ljubiteljima ovih divnih letećih stvorenja. Ovo je bez sumnje najzabavnija i najuzbudljivija avantura o zmajevima, ali i dirljiva priča o porodici i prijateljstvu, i jednom neobičnom mališanu i njegovom još neobičnijem kućnom ljubimcu.

Pustolovi su odabrali nezaboravno putovanje na Ostrvo kitova sa Tea sisterkama. Tea sisterke: Životinje u nevolji je roman Tee Stilton u kom ćete upoznati pet devojaka povezanih snažnim prijateljstvom i saznati koliko vole da pomažu prijateljima u nevolji, istražuju misteriozne slučajeve i rešavaju čak i najkomplikovanije zagonetke.

Zaljubljenici u priče o superherojima izabrali su ilustrovani roman Marv i megarobot. Marvin je običan dečak koji voli da provodi vreme sa svojim dedom, čita stripove i pravi naučne eksperimente. Ali sve se menja kada otkrije misteriozno odelo superheroja skriveno na tavanu.

Veliki izbor naslova za decu svih uzrasta možete pronaći na sajtu vulkancic.rs.