Pretraži sajt

Neodoljive Vulkan knjige za Dan zaljubljenih

9.
2.
2024.

Poklon za sva vremena

Posebno odabrana knjiga sa posvetom koju darujete dragoj osobi riznica je bezbroj neprocenjivih poruka i životnih mudrosti, stoga je i podsetnik na važne životne lekcije ili pak poziv na nove avanture.

U susret danu u kom se proslavlja ljubav, odaberite poklon koji će imati posebno značenje – uzbudljivu akciju, intrigantnu istorijsku priču, snažnu pripovest o besmrtnosti nade ili štivo uz koje su čitaoci širom sveta pronašli davno izgubljen unutrašnji mir.

Debitantski roman Eli Konvej Argajl osvojiće ljubitelje beskompromisnih špijunskih trilera stare škole. Neodoljiva pripovest o odmetnutom agentu koji dolazi izdaleka da bi spasao svet poslužila je kao inspiracija za snimanje fantastičnog akcionog blokbastera koji je stigao i u domaće bioskope. San jednog ruskog magnata pokrenuo je lanac događaja koji će svet dovesti na ivicu haosa. Njegova namera je da se dočepa nacističkog blaga, osmog svetskog čuda skrivenog u dalekim planinama jugozapadne Poljske. Upravo će mladi zgodni poliglota Argajl, briljantan u borilačkim veštinama, privući pažnju CIA. Oni znaju sve o njegovoj mračnoj prošlosti, ali uvereni su u to da je baš takav podoban da se bori protiv jednog od najopakijih moćnika na svetu. 

Dok je svet goreo, roman Džonatana Mura, advokata i romanopisca koji piše pod pseudonimom Džejms Kestrel, dobio je nagradu Bari za najbolji triler godine, kao i prestižnu književnu nagradu Edgar Alan Po za najbolji roman godine. U vrtlogu napetosti i strasti, u sukobu dva sveta, u ovoj priči prepliću se ljubav i avantura, uzbudljiva istraga i velika istorijska dešavanja. U središtu je policajac Džo Makgrejdi. Tu je i Moli, i nagoveštaj zajedničke budućnosti. Međutim, jedne večeri, Makgrejdija iznenada zovu da se javi na dužnost. Na imanju bogatog biznismena sa ostrva otkriveno je telo. Potreban im je neko da brzo reši slučaj, bez previše buke.

Nezaboravni likovi i divlja priroda čija lepota oduzima dah prepliću se u impresivnom debitantskom romanu Šeli Rid Teci kao reka, dirljivoj priči o odrastanju, prijateljstvu i pronalaženju porodice i ljubavi tamo gde to najmanje očekujemo. Jednog prohladnog jesenjeg dana, Viktorija Neš isporučuje kasne breskve sa porodične farme usred divlje lepote Kolorada. Dok ulazi u svoj gradić, zaustavlja je tajanstveni stranac razbarušene kose i tamnih očiju. Taj slučajni susret zauvek će promeniti njihove živote. Viktorija napušta jedini dom za koji je ikada znala i beži u planine, gde se bori da preživi u divljini.

U neodoljivom klasiku kraljice romantičnih misterija Meri Stjuart Devet kočija te čeka u središtu priče je Linda Martin, koja vrlo dobro zna šta je usamljenost. Rano je ostala bez roditelja i odrasla je u sirotištu. Kada postane guvernanta malom Filipu, grofu od Valmija, koji je i sam siroče, u usamljenom dečačiću pronalazi srodnu dušu. Raskoš zamka u Francuskoj i njegova bogata istorija deluju kao čudesno ostvarenje snova, ali iz senke vreba opipljiva napetost.

Želite više od života? Tražite odgovore? Izlečite dušu, um i telo holističkom psihologijom. Dr Nikol LePera u knjizi Radite na sebi čitaocima nudi svojevrsne alate koji će im omogućiti da se oslobode destruktivnog ponašanja kako bi povratili ili ponovo stvorili svoj život. Oslanjajući se na najnovija istraživanja iz različitih naučnih oblasti i modela lečenja, dr LePera nam pomaže da prepoznamo načine na koje loša iskustva i traume iz detinjstva žive sa nama i dovode do disfunkcije celog tela.

Romane čije se stranice okreću sa posebnim žarom potražite na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.