Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

„Stanica“ – monumentalni roman Jakopa de Mikelisa u prodaji

3.
11.
2023.

Svečana i zagonetna pozornica koja skriva pregršt tajni

Stanica je svečana i zagonetna pozornica koja skriva pregršt tajni kroz koje se italijanski pisac Jakopo de Mikelis kreće sa apsolutnom lakoćom, otvarajući i zatvarajući vrata i prolaze, vešto gradeći priču koja će vas voditi do samog kraja bez ijednog trena predaha.

Napetost puna adrenalina oseća se u svakom redu Stanice. Smirenost je samo prividna. Ili od nas možda upravo to traži autor: da slepo verujemo u mehanizme mračnog i neuhvatljivog sveta. Stanica nas uči da gledamo dalje. Istina, često brutalna i bolna, krije se između svetla koje zaslepljuje i senki koje zbunjuju. Apsurd postaje opipljiv, stvarnost se gubi u mašti, a mi ćemo više puta zastati da se zapitamo šta se zaista dogodilo.

Likovi su podeljeni na one koji su svetlost, one koji su senke i one koji su nevidljivi. Neki žive u mraku, u utrobi zemlje, daleko od života na površini. Ono što izgleda kao svetlost je zapravo senka i obrnuto: granice se zamagljuju, a izvesnost raspršuje.

Milano, april 2003. godine. Rikardo Mecanote je mladi policijski inspektor koji se nedavno priključio železničkoj policiji na čuvenoj Glavnoj stanici. On je beskompromisan, bolne prošlosti i nepogrešive intuicije, ali kao da poseduje i nekakvu urođenu sklonost da se upliće u probleme i zato počinje da istražuje slučaj koji naizgled nikoga ne zanima.

Laura Kordero je lepa i bogata devojka, poreklom iz dobre porodice. Ali ona nije kao druge devojke: poseduje neobičan dar, iako je za nju to više prokletstvo o kom ne sme ni sa kim da priča.

Stanica, moćna kao tvrđava, svečana poput mauzoleja, zagonetna kao egipatska piramida, krije još mnogo tajni: među bolnim brazdama njene prošlosti, iza njenih raskošnih stubova i, povrh svega, u njenim podzemnim lavirintima, sudbine Rikarda i Laure ukrstiće se kako bi zajedno pronikli u najskrivenije kutke misterije koju oboje pokušavaju da reše. Dok se spuštaju u mračna nedra Stanice, dovešće u opasnost sve ono što su mukotrpno stvarali. A kada se vrate na površinu, više neće moći da gledaju ovaj svet istim očima – i shvatiće da najgore tek dolazi.

Stanica je i triler i avanturistički roman. Mešajući najpopularnije žanrove sa vrtoglavom velikodušnošću inventivnosti, De Mikelis neprestano otvara i zatvara vrata različitih, ali uvek povezanih priča pred očima čitaoca.

Posetite sajt vulkani.rs ili najbližu knjižaru Vulkan i potražite napetost, misteriju, otkrovenje u trileru sa efektnom narativnom strukturom – Stanica.