Pretraži sajt

Apsolutni hitovi iz žanra trilera i misterije na Vulkanovom sajmu knjiga 

15.
10.
2023.

Pročitajte među prvima! 

Sebastijan Ficek, nesumnjivo jedan od najzanimljivijih pripovedača u svetu trilera, uvek nam servira intenzivne priče koje je nemoguće odložiti, a Kradljivac duša nije izuzetak. Saznajte zašto je debitantski roman britanske autorke Holi Džekson Kako ubijaju dobre devojke očarao korisnike društvene mreže TikTok. Šaputanja Ešli Odrejn, uzbudljiv roman koji se vešto uvlači pod kožu, otvara tajna vrata iza kojih se kriju zavist, ljubomora, žudnja, intuicija. Uronite u misterioznu priču začinjenu ljubavlju, primamljivu i neodoljivu kao sama Provansa, u romanu Smrt u zamku Bremon M. L. Longvort. 

Radnja Ficekovog romana Kradljivac duša dešava se na Badnje veče, u luksuznoj psihijatrijskoj klinici u okolini Berlina. Dok sneg pada i čini to mesto odsečenim od ostatka sveta, lekari i pacijenti s užasom shvataju da se manijak koji već dugo teroriše grad nalazi s njima u zgradi. O njemu se zna samo da svojim tajanstvenim postupkom izaziva zapanjujuće efekte, slamajući volju svojih žrtava i svodeći ih na puke ljudske ljušture. Iako svesna da je jedino rešenje da se drže zajedno, ova mala grupa predvođena Kasparom, hospitalizovanim nakon neobjašnjive amnezije koja je potpuno izbrisala sećanje na njegovu prošlost, naći će se pred nečim sasvim neočekivanim. 

U prvom delu trilogije prodate u milionima primeraka britanske autorke Holi Džekson Kako ubijaju dobre devojke upoznaćete tinejdžerku sa intrigantnim pogledom na život. Pip je izuzetno inteligentna i voli da gleda dokumentarne filmove o istinskim zločinima. Uviđajući da tragični događaj koji se dogodio pre pet godina i dalje proganja njen mali grad, odlučuje da preispita slučaj naizgled rešenog ubistva za svoj istraživački projekat. Ali kada prošlost i sadašnjost počnu da se stapaju, upliće se u mrežu mračnih tajni, jer neko u Litl Kiltonu ne želi da Pip pronađe odgovore. 

U romanu Šaputanja reči nose snagu udarca ili oštrice, a tajne otkucavaju u senkama, čekajući da eksplodiraju. U univerzumu autorke svetskog bestselera Instinkt nema dobrih ili loših majki, postoje samo žene koje se bore da daju sve od sebe. Ovo je priča o četiri porodice koje žive dovoljno blizu da gledaju u prozore svojih komšija i čuju razgovore u susednom dvorištu. Život u takvoj blizini stvara iluziju da susedi znaju mnogo jedni o drugima. Ali taj lažni osećaj biće narušen i njihovi će se životi promeniti iz korena nakon što se jedne kobne noći desi nešto nezamislivo. 

Uronite u svet epikurejskih zadovoljstava i lagodnog života, u uzbudljivoj, šarmantnoj misteriji obojenoj opojnom atmosferom, romantikom i suncem francuskog juga, u romanu Smrt u zamku Bremon. Triler kanadske spisateljice M. L. Longvort povešće vas u Eks an Provans. Istorijski, nekada idilični gradić odjednom je pun glasina kada lokalni plemić Etjen de Bremon pogine u padu s prozora porodičnog zamka. Šarmantni sudija Eksa ipak sumnja da je u pitanju samo nesrećan slučaj, a grad počinje da vrvi od ljudi koji su imali koristi od Bremonove smrti. 

Najnovije trilere Vulkan izdavaštva potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan po neodoljivim promotivnim sajamskim cenama!