Pretraži sajt

Noviteti svetskih i domaćih autora u Vulkan izdavaštvu

27.
4.
2023.

Izdvajamo za vas

U duhu dobre tradicije, Vulkan izdavaštvo nastoji da pomera granice u svojim izdavačkim poduhvatima, vodeći se apetitom svojih čitalaca. Žanrovski raznovrsnu ponudu neskromno obogaćujemo delima proslavljenih pisaca i naslovima koji su se za kratko vreme našli na listi najprodavanijih knjiga. Među bestselerima koje vam predstavljamo našla se i jedna drugačija knjiga, u kojoj su uloge dodeljene velikanima svetske i srpske književnosti.

Kako su voleli i o ljubavi pisali oni koji su iza sebe ostavili tomove knjiga koje i danas čitamo? Ivo Andrić, Isidora Sekulić, Fjodor Dostojevski, Marina Cvetajeva, Lav Tolstoj, Džejms Džojs, Virdžinija Vulf, Franc Kafka, Pol Elijar samo su neki od onih čija ćete pisma pronaći u knjizi književne istoričarke i književnice Žanete Đukić Perišić Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca. Ta pisma su potpuno autentična – pronađena su posle smrti svih ovih velikana i sačuvana su do danas. Dragocena su jer nam otkrivaju da je ljubav jedina konstanta u svim vremenima.

Bestseler broj 1 Njujork tajmsa i BookTok hit. Snima se Netflix film sa Džulijom Roberts, Maheršalom Alijem, Itanom Houkom, Kevinom Bejkonom, a izvršni producenti su Mišel i Barak Obama. Za knjigu meseca izabrali su je urednici Amazona, a za knjigu godine izabrali su je: The Washington Post, Time, NPR, Elle, Esquire, Kirkus, Library Journal, The Chicago Public Library, The New York Public Library, BookPage, The Globe and Mail, EW.com, The LA Times, USA Today, InStyle, The New Yorker, AARP, Publisher's Lunch, LitHub, Book Marks, Electric Literature, Brooklyn Based, The Boston Globe. Magnetski privlačan roman Rumana Alama Ostavi svet za sobom donosi priču o dve porodice koje se ne poznaju, a primorane su da zajedno provedu dugačak vikend koji je krenuo loše. Amanda i Klej su izabrali udaljeni kutak Long Ajlanda radujući se odmoru: spokojnoj pauzi od života u Njujorku i nagoveštaju lepog života u luksuznom domu koji su iznajmili za vikend. Ali neko kasno noću kuca na njihova vrata i razbija čaroliju. Daleko od civilizacije, dok izgleda kao da se priroda buni, tajanstveno zlo ih proganja i podriva međusobno poverenje.

Zaplet autorke Džin Hanf Korelic je za kralja horor priča Stivena Kinga jedan od najboljih romana o piscima i pisanju. Kada Evan Parker predstavi svoju veličanstvenu ideju za roman profesoru kreativnog pisanja Džejkobu, profesorova blaga netrpeljivost prema pametnom i arogantnom mladiću će se pretvoriti u zavist. Godine su prošle, za Evana niko nije čuo, a Džejk otkriva nešto sasvim neočekivano: Evan više nije živ. I tako će Džejk uraditi ono što bi svaki pisac uradio sa dobrom idejom: iskoristiće je. Ali sve ima svoju cenu.

Od autorke svetskog fenomena Tajna stiglo nam je dugo očekivano veliko novo delo ispunjeno otkrivajućim rečima duhovnih učitelja. Najveća tajna Ronde Bern je dubokoumno remek-delo koje nudi jednosmeran put ka završetku patnje i otpočinjanju života punog radosti. Knjiga predstavlja jedan kvantni skok koji će vas odvesti iza granica materijalnog sveta, gde su sve mogućnosti otvorene. Učenja prezentovana na stranicama ove knjige predočavaju prakse izlečenja koje se mogu odmah primeniti kako bi se odagnali strahovi, neizvesnost, anksioznost i bol.

Delo jednog od najznačajnijih argentinskih pisaca današnjice Bernarda Stamateasa Toksični ljudi nastoji da prikaže različite i najustaljenije načine na koje neka osoba može da izazove štetan efekat na ljude koji je okružuju, pa u tom smislu identifikuje svaku takvu ličnost – od radnog mesta do mesta za zabavu, uključujući i društvene i porodične okvire. Autor objašnjava i koji su uzroci takvog temperamenta i štetnog ponašanja, kao i šta predstavlja suživot sa takvim osobama. On kategoriše toksične ljude na vrlo jednostavan način, tako da čitalac nauči kako da ih prepozna brzo i efektno.

Za više informacija o preporukama za čitanje – i uživanje – posetite sajt vulkani.rs.