Pretraži sajt
%
×
100 NASLOVA NA 50% POPUSTA
dana sati minuta sekundi

„Moje dete razmišlja previše“ Kristel Petikolen uskoro u prodaji

10.
6.
2022.

Naučite dete da kanališe svoj invazivni um

Kristel Petikolen, autorka bestselera Razmišljam previše, u svojoj novoj knjizi predočava jednostavna, konkretna i efikasna rešenja za napredak dece sa složenim razmišljanjem. Knjiga Moje dete razmišlja previše podariće sve ključeve neophodne roditeljima kako bi pratili svoje dete u njegovoj različitosti.

Neshvaćena i stigmatizovana, kritikovana i neretko odbačena, deca koja previše razmišljaju drugačije funkcionišu, i neurološki i psihološki. Preosetljiva su i stoga im je potrebna pomoć odraslih da shvate ko su. Međutim, postoje jednostavna, konkretna i efikasna rešenja koja će ovoj deci sa složenim razmišljanjem omogućiti da napreduju.

Problemi autizma, hipersenzibilnosti i nadarenosti u okruženju koje je za dete neprikladno, gde je često samo i pogrešno shvaćeno, zahtevaju jakog i smirenog roditelja, koji će prigrliti i umiriti dete kada ga preplave emocije. Ova deca su samo drugačija, ali apsolutno moraju da razumeju svoju različitost. Kristel Petikolen poziva roditelje da ih ne teraju da se uklapaju u okvir, već da im pomognu da budu svoji. Suočeni s emocionalnom krizom kroz koju dete prolazi, odrasli moraju biti umirujući i ohrabrujući svetionik u oluji.

Disleksija je, na primer, drugačiji oblik inteligencije, veoma netipičan, ali nije hendikep.

Roditelj mora biti u stanju da prihvati da je njegovo dete ljuto ili tužno. Mora ga naučiti da pravi razliku između emocije i ponašanja: imaš pravo da se ljutiš, ali to nije razlog da sve oko sebe razbiješ. Ovaj priručnik pokazaće roditeljima kako da dozvole detetu da bude ono što jeste, kako da ga nauče da upravlja svojim emocijama i pruže mu sigurno okruženje u kojem će se osećati zaštićeno i rasti bezbedno.

Knjiga Moje dete razmišlja previše uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.