Pretraži sajt

Novi bestseleri iz pera Stivena Kinga i Sandre Braun

22.
6.
2023.

„Bili Samers“ i „Duplikat“ uskoro u prodaji

Neprikosnoveni majstor horora je svojim novim romanom dokazao da je i virtuoz u pisanju krimi-priča. Skrećući svoju pažnju sa okultnog i natprirodnog, Stiven King nas još jednom podseća da užas ne dolazi uvek s duhovima, čudovištima i noćnim morama, već da ponekad vreba u čovekovom umu i njegovim postupcima.

Savršeni zločin ne postoji. Savršeno bekstvo... to je već druga priča.

Kingov Bili Samers je triler, ratna priča i lirski portret američke palanke. Ovo je knjiga u knjizi, sveobuhvatna misterija, delom politički komentar, narativ koji istražuje tanku liniju između loših ljudi i stvarnih čudovišta. Tiče se dobrog čoveka na lošem poslu, sa poslednjim hicem za iskupljenje.

King je poznat po svojim književnim zlikovcima, ali u stvaranju svog glavnog junaka, on izvrsno ulazi u um ubice i ukorenjuje se tu da bi shvatio usamljenost onih koji su izabrali taj put.

Uronite u priču o plaćenom ubici, jednom od najboljih snajpera na svetu, odlikovanom ratnom veteranu iz Iraka, koji može da se uklopi u svako susedstvo i nestane kao Hudini nakon pucnja. Ali Bili Samers ne prihvata poslove ako meta nije stvarno loš tip, i želi da se povuče. Međutim, ponuđen mu je poslednji posao – ponuda je previše dobra da bi je odbio. Dok se dan ubistva približava, oseća da nešto nije u redu. Još ne zna šta je to, a ne zna ni ženu koja će mu pomoći da uradi pravu stvar. Pred njim je izbor: da li da pođe putem osvete ili putem pravde? I ima li uopšte razlike?

Živela je životom druge žene – i zavolela njenog muža.

Od Sandre Braun, jedne od najčitanijih autorki uzbudljivih trilera, stiže nam je još jedan svetski bestseler – Duplikat.

Kada se TV reporterka Ejveri Danijels uputila u Dalas, nije znala da će se naći u svetu pogrešnih identiteta i političkih intriga. Avionska nesreća se umalo završila tragično, ali ona je nekim čudom preživela pad mlaznjaka. Međutim, sudbina je odlučila da to nije sve.

Neprepoznatljiva od povreda i opekotina po celom telu, Ejveri je pogrešno identifikovana kao Kerol – šarmantna i glamurozna, ali sebična žena, supruga budućeg senatora i člana moćne teksaske dinastije, Tejta Ratlidža. Plastični hirurg je reporterkino lice transformisao u Kerolino.

Dok je ležala u bolnici, Ejveri je došla do šokantnog otkrića – neko blizak budućem senatoru planira da ga ubije. U danima opasnih obmana i noćima vrelih zagrljaja, želeći da spase čoveka u koga se zaljubila, Ejveri će morati da živi životom druge žene – i da pritom rizikuje svoj.

„Sandra Braun još jednom dokazuje da je vrhunski pisac.“ – Associated Press

Bili Samers, novi triler Stivena Kinga ovenčan nagradom Goodreads Choice Avard i nominovan za najbolju misteriju i triler 2021. godine, kao i najnoviji roman bestseler autorke Njujork tajmsa Sandre Braun Duplikat uskoro će biti dostupni na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Trenutno nema komentara