Pretraži sajt

Maestralni BookTok hit „Deveta kuća“ Li Bardugo uskoro u prodaji

13.
6.
2023.

Očaravajuća priča o moći, privilegijama i mračnoj magiji

Nadahnuta mitovima, bajkama i folklorom, autorka Li Bardugo, jedna od najprodavanijih autorki s liste Njujork tajmsa, ispisala je novu neobičnu, originalnu i iznad svega zadivljujuću misteriju. Deveta kuća odvodi nas na Univerzitet Jejl, poznat po istaknutim bivšim studentima, plodno tlo za veštu izgradnju autorkinog sveta i dovoljno veliku pozornicu na kojoj će se njena ambiciozna misteriozna zavera verodostojno odigrati.

Ispod Jejla teče duboka, mračna reka ambicija. Na Jejlu, duhovi su svuda – posebno oko tajnih društava u kojima bogati i moćni izvode okultne rituale da bi postali još bogatiji i moćniji. Aleks ima više razloga od većine da se oseća kao varalica, ali svako ko je proveo vreme u tajnom društvu će prepoznati njenu sumnju u sebe.

Galaksija Aleks Stern je najneobičnija brucoškinja na Jejlu. Odrasla u predgrađu Los Anđelesa, u domu mame hipika, Aleks je rano napustila školu i ušla u svet mutnih dilera, poslova bez perspektive i mnogo, mnogo toga još goreg.

U dvadesetoj godini života, jedina je preživela nerešeno višestruko ubistvo. Ali upravo tada dešava se nezamislivo. Dok još leži u bolnici, ponuđena joj je druga šansa: puna stipendija na jednom od najelitnijih univerziteta na svetu.

U čemu je stvar, i zašto baš ona? Još tragajući za odgovorima na to pitanje, Aleks dolazi u Nju Hejven, sa preciznim zadatkom koji je dobila od svojih tajanstvenih dobročinitelja: da nadzire aktivnosti tajnih društava na Jejlu. Dobro je poznato da tih osam društava, osim što vlada kampusom, generacijama unazad stvara buduće bogataše i moćnike, od političara do najvećih igrača na Volstritu i u Holivudu. Ipak, ispostavlja se da su njihovi okultni rituali kudikamo zlokobniji i neobičniji nego što bi mogla da zamisli bilo čija paranoična mašta.

„Najbolji fantastični roman koji sam pročitao poslednjih godina, jer govori o stvarnim ljudima...“ – Stiven King

„Elegantno i groteskno... Jezivo, originalno i, iznad svega, zadivljujuće.“ – Vašington post

Deveta kuća uskoro na vulkani.rs.

Trenutno nema komentara