Pretraži sajt

Najveća dela Nevila Godarda u knjizi „Beskrajni potencijal“ Miča Horovica uskoro u prodaji

7.
6.
2023.

Imaginacija stvara realnost

Knjigu Beskrajni potencijal, kao zbornik najvećih dela Nevila Godarda, priredio je istoričar i dobitnik PEN-ove nagrade Mič Horovic, čije reči na početku knjige uvode čitaoca u opus dosad objavljenih i neobjavljenih tekstova poznatog autora.

Među stranicama ovog jedinstvenog izdanja nalazi se u celosti tekst Godardove prve knjige Na vašu zapovest, ali i retki pamfleti i prevodi, kao i tri dela velikog pisca koja nikada ranije nisu bila antologizovana.

U više od deset knjiga i hiljade predavanja, Nevil je proširio jedan suštinski princip: ljudska mašta je Bog. Tako je podučavao da sve što doživite dolazi iz vaših misli i osećanja.

Sve što vidite i doživljavate, uključujući i druge ljude, rezultat je vaših misli i emocionalnih stanja.

Nevilove zamisli su istovremeno duhovno epske i svakodnevno praktične, i prenosio ih je sa razoružavajućom jednostavnošću. Naročito je isticao značaj upotrebe umnih moći za zadovoljavanje ličnih želja, što je privlačilo ljude različitih mističnih interesovanja i duhovnih sklonosti.

Čovek je tvorac vlastite sudbine, a koncept koji ima o sebi određuje svet u kojem živi.

Horovic je vodeći stručnjak za Nevila Godarda i njegova učenja, i njegov uvod osvetljava Godardova dela, kako u istorijskom, tako i u savremenom kontekstu, istovremeno nudeći potpunu hronologiju pomalo misterioznog života poznatog pisca.

Pristupačna i duboko misaona antologija radova jednog od najvećih spiritualnih umova XX veka Nevila Godarda Beskrajni potencijal uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije