Pretraži sajt

Biblioteka grada Beograda je za najčitaniju knjigu stranog autora u 2022. godini proglasila roman „Kuća glasova“ Donata Karizija

11.
1.
2023.

Ponosni smo na još jednu nagradu u nizu!

Biblioteka grada Beograda je za najčitaniju knjigu stranog autora u 2022. godini proglasila roman „Kuća glasova“ Donata Karizija, objavljen u izdanju Vulkan izdavaštva.

Nagradu je na današnjoj svečanoj proslavi Dana Biblioteke grada Beograda primio direktor Vulkan izdavaštva Nenad Atanasković.

Roman „Kuća glasova“ prati priču Pjetra Gerbera, koji nije običan psiholog. Specijalizovan je za hipnozu, a svi njegovi pacijenti imaju nešto zajedničko: oni su deca. Često poseduju važne informacije, zakopane duboko u svom krhkom sećanju, detalje koji policiji mogu da posluže u istragama. Međutim, kad mu stigne poziv s drugog kraja sveta, od koleginice iz Australije koja mu preporučuje jednog pacijenta, Gerber je zbunjen i nepoverljiv. Jer Hana Hol nije dete, već odrasla žena. Muči je sećanje iz detinjstva, koje možda nije stvarno.

Donato Karizi je jedan od najuspešnijih savremenih italijanskih autora, a njegove knjige prevedene su na više od trideset jezika.