Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Bestseler Njujork tajmsa „Nemilosrdne“ uskoro u prodaji

11.
1.
2023.

Jedna devojka ima moć da promeni sve

Nakon bestselera Ratnice zlatne krvi, koji je Tin vog proglasio za jednu od najboljih YA knjiga godine, stiže nam uzbudljivi nastavak epske sage o mladoj junakinji u borbi protiv sveta koji želi da je ukroti. Roman Namine Forne Nemilosrdne će vas povesti u svet ispunjen magijom u kom su žene moćne, a opasnost stvarna. Ovo je priča o izdaji, poverenju i istrajnosti.

Ožiljci blede. Ali sećanja su večna. Čak i kada zaboravimo, ona ostaju u nama, rugaju nam se i pomaljaju kada najmanje očekujemo.

Prošlo je šest meseci otkako je Deka oslobodila boginje drevnog Oteranskog carstva i otkrila ko je ona zapravo. Ali carstvu preti rat, a prava bitka je tek počela. Jer u Oteri raste mračna sila – nemilosrdna sila koju Deka i njena vojska moraju zaustaviti.

Brutalnost, kažnjavanje, patnja i mučenje čekaju svakoga ko se usudi da pređe granicu onoga što se u Oteri smatra prihvatljivim.

Ipak, skrivene tajne prete da unište sve što je Deki poznato i drago. Dok i sama prolazi kroz promene sopstvenih moći, Deka mora da otkrije da li ona drži ključ za spas Otere... ili je ona možda njena najveća pretnja.

Autorka vešto oslikava građanski pejzaž u fantastičnom svetu koji je izgradila. Jasne metafore obiluju dok se Forna bavi važnim temama, među kojima su patrijarhalno ugnjetavanje, rasizam i predrasude. Ubrzana radnja je prepuna akcije koja u čitaocu budi nestrpljenje da sazna sudbinu Deke.

Nemilosrdne uskoro na vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije!