Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vulkančić preporuka za jesen

8.
11.
2022.

Ove jeseni najmlađe čitaoce u Vulkančiću očekuju brojne zabavne avanture pune veselih crteža i šarenih nalepnica, koje će im razigrati maštu, kao i pregršt edukativnih knjiga, divnih priča i knjiga sa aktivnostima, uz koje će vežbati memoriju, naučiti prve reči, brojeve i značenje mnoštva pojmova iz sveta koji nas okružuje.

Slikovnice Bebe životinja i Gde žive životinje? iz serije Knjiga u knjizi upoznaće decu uzrasta do tri godine sa slatkim i umiljatim životinjama. Okrećući strane velike i male knjige, mališani će spajati životinje sa njihovim mladuncima ili sa mestima na kojim žive.

Roditelji i deca mogu se zabaviti i uz sjajnu knjigu Vesela družina. U ovoj zanimljivoj slikovnici sa klizačima pronaći će vesele rime i interaktivne strane koje pospešuju finu motoriku.

Slatke životinje, Dinosauri, Jednorozi, Čudovištanca, jasne konture, simpatični likovi i mnoštvo scena za bojenje zabaviće svakog mališana. Uz Moj superblok za bojenje uživaće svako dete uzrasta od tri do pet godina.

Nove supervežbanke odličan su izbor za male radoznalce uzrasta od pet do sedam godina. Ove knjige sa aktivnostima idealne su za razvijanje sposobnosti rešavanja problema, usmeravanja pažnje, vežbanje memorije i unapređivanje motornih veština. Zadaci su prilagođeni uzrastu i namenjeni su za razvijanje mašte i logičkog razmišljanja.

Uz fantastične mozgalice Od znalca do genijalca mali naučnici će otkriti uzbudljive činjenice iz sveta nauke i utvrditi svoje znanje rešavajući kvizove, lavirinte, tražilice za reči i ostale mozgalice. Serija sadrži četiri naslova: Vozila, Svemir, Ljudsko telo i Životinje.

Ostrvo dinosaura: Napad triceratopsa donosi novu avanturu čuvenog Džeronima Stiltona, koga deca prosto obožavaju. Mališani uzrasta od sedam do devet godina imaju priliku da posete supertajno ostrvo, na kome se krije misterija neuništivih dinosaura. Nakon leta rasklimatanim avionom, skoka padobranom i strahovitog spuštanja na zemlju, Džeronimo je stigao na Ostrvo dinosaura sa supersmrdljivim ciljem – da za profesorku fon Fosilen pokupi suvenire koje je triceratops ostavio za sobom. Stilton nam poručuje da nam u novoj pustolovini sigurno neće biti dosadno. Knjige o avanturama čuvenog miša i njegove družine prevedene su na više od 50 jezika i prodate u više od 180 miliona primeraka širom sveta.

Za mališane uzrasta od devet do dvanaest godina pripremili smo uzbudljiv nastavak romana Amari i Noćna braćaAmari i presudna igra. Nakon što je spasla brata i ceo natprirodni svet, Amari Piters je uverena da će leto pred njom biti bezbrižno i opušteno. Ali sada je pred nju postavljen niz izazova i iako se Amari trudi da dokaže kako nisu svi čarobnjaci loši, u natprirodnom svetu vlada sve veća mržnja prema njenoj vrsti. Kada joj tajanstvena Liga čarobnjaka ponudi da se zauzme za njih i postane novi vođa, Amari će morati da odbije, a njena odluka dozvoliće nekom drugom da istupi. Nekome ko ima opasne planove za Ligu čarobnjaka.

Neizostavni su i uzbudljivi klasici dečje književnosti: Knjiga o džungli, Crni Lepotan i Mala princeza. Ediciju Klasici svetske književnosti za decu čine pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Premda je namenjena školarcima, čitalački užitak u njoj će pronaći i stariji koji se rado vraćaju čitanju vrednih dela koja nikada ne zastarevaju.

Sve ove naslove, i još mnogo drugih, potražite na vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.