Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Bestseler „Čovek koji je umro dvaput“ Ričarda Ozmana uskoro u prodaji

27.
5.
2022.

Klub ubistava četvrtkom ponovo je u akciji!

Nakon ogromnog uspeha debitantskog kriminalističkog romana Klub ubistava četvrtkom, koji je oborio sve rekorde čitanosti, od Ričarda Ozmana stiže nova duhovita avantura. Svetska izdavačka senzacija kakvu svet ne pamti još od 2009. godine dobila je svoj briljantni nastavak – Čovek koji je umro dvaput. Ozmanova priča o četiri neobična prijatelja i još jednom šokantnom ubistvu puna je preokreta i neizvesnosti do samog kraja.

Elizabet, Džojs, Ron i Ibrahim raduju se miru i tišini u svojoj elegantnoj penzionerskoj rezidenciji. Međutim, ispostaviće se da nemaju sreće.

Elizabet je dobila pismo od nekadašnjeg kolege iz tajne službe, čoveka sa kojim ima dugačku i zanimljivu zajedničku prošlost. On je napravio veliku grešku i potrebna mu je njena pomoć. Njegova priča uključuje ukradene dijamante, nasilnog mafijaša i veoma stvarnu opasnost po njegov život. Dok se tela gomilaju, Elizabet uključuje Džojs, Ibrahima i Rona u poteru za nemilosrdnim ubicom.

Ali ovog puta naišli su na protivnika koji neće ni trepnuti dok bude eliminisao četvoro sedamdesetogodišnjaka. Može li Klub ubistava četvrtkom da pronađe ubicu (i dijamante) pre nego što ubica pronađe njih?

Osveta nije prava linija, to je krug. To je granata koja eksplodira dok ste još u prostoriji, i ne možete a da ne budete uhvaćeni u eksploziji.

Kao i u prvoj knjizi, Ozmanova najveća snaga kao pisca je karakterizacija. Dok pokušavaju da reše brutalna ubistva i dešifruju zagonetne poruke, Ozmanovi junaci ne prestaju da brinu za svoje zdravlje. Oni su obični starci, ali su, kao i svi starci, mnogo komplikovaniji nego što izgledaju. Svesni su prolaznosti vremena; plaše se gubitka voljenih i demencije i osećaju fizičku nesigurnost.

Ako se čovek u životu nikada ne izgubi, onda očigledno nije putovao na zanimljiva mesta.

Dok smo u prvom romanu saznali koliko ih privlače istrage ubistava i o njihovim poslovima pre penzionisanja, nastavak se bavi njihovim prošlim životima. Ozmanova sposobnost da stvori prepoznatljive, dobro zaokružene likove je izuzetna. U romanu Čovek koji je umro dvaput saznajemo ko su oni izvan Kluba ubistava četvrtkom – od Džojsinih divnih dnevničkih zapisa do Ronovog odnosa s unukom, Ibrahimove borbe sa žestokim napadom i Elizabetinog nežnog i brižnog odnosa s mužem. Ovo je više od obične misterije ubistva. To je divna proslava života, ljubavi i prijateljstva.

„Prepuna humora i duha, još jedna knjiga koju morate pročitati. Mene je oduševila!“ – Harlan Koben

„Ozmanov svet je umirujuće mesto.“ – Sandej telegraf

Bestseler Njujork tajmsa Čovek koji je umro dvaput uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.