Pretraži sajt

Kultni horor Dejvida Selcera „Predskazanje“ u prodaji

10.05.2022.

U milisekundi, u treptaju oka... istorija sveta će se promeniti

Zapanjujuća i uznemirujuća priča Dejvida Selcera o Antihristu na njegovom putu od rođenja četiri decenije priziva najdublje ljudske strahove. Jer Dejmijen Torn ne nalikuje nijednom detetu na svetu. On nosi znak zveri. I njegovo vreme samo što nije nastupilo. Predskazanje potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan!

Bio je šesti sat, šestog dana, šestog meseca. Trenutak precizno predskazan u Starom zavetu, u kom će se istorija sveta promeniti. Ratovi i neredi proteklih vekova bejahu samo probe, ispitivanje terena, da bi se utvrdilo kada će čovečanstvo biti spremno da bude povedeno.

Džeremi Torn i njegova supruga Ketrin upravo su poželeli dobrodošlicu na svet novom članu porodice, predivnom sinu Dejmijenu. Ali užas oko dečaka raste naporedo s njim. Nesreće s kobnim ishodom, samoubistva i neobjašnjivo nasilje prate Tornove na svakom koraku. Ali zašto? Dejmijen je samo dete.

Kada se dogodi prva smrt, tempo se dramatično ubrzava. Iako je roman fokusiran na zloslutnu atmosferu – velike kuće, zlokobno groblje, crkvu, gotski ambijent koji stvara osećaj neizbežne propasti – ubistva su brutalna.

„More o kom se govori u Otkrovenju me je obuzelo dok sam tražio inspiraciju za priču o nečastivom, a jedan od interpretativnih tekstova ukazivao je na more revolucije, političkih previranja. I to je bila konačna ideja: sin đavola dolazi u političku porodicu.“ – Dejvid Selcer

„Jedna od najpotcenjenijih knjiga među fantastičnim pop remek-delima ludih sedamdesetih.“ – Njujork tajms

Roman Predskazanje, nastao nakon kultnog filma iz 1976. godine za koji je Selcer napisao scenario, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara