Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Vulkanovih TOP 5 istorijskih romana

25.
12.
2021.

 

Za sve ljubitelje istorijskih romana i priča koje odišu duhom prošlih vremena, junaka i događaja, Vulkan izdavaštvo predstavlja TOP 5 najčitanijih u godini iza nas.

 

Roman Deca Istanbula autorke Ajše Kulin je za ljubitelje priča o umetnosti i o životima velikih i malih umetnika.

Prepun snažnih reči i emocija, ovaj očaravajući roman je o finim nitima koje nas povezuju, a koje često ne možemo da vidimo. Stvaralaštvo Ajše Kulin na vrhuncu donosi nam završetke priča junaka iz njenih prethodnih romana. Poput reka koje se prepliću dok teku prema moru, tako se i njihovi životni putevi ukrštaju čarolijom sudbine.

 

„Dirljiva priča prepuna zanimljivih likova i zapleta. Topla preporuka.“ – Historical Novel Review

 

Crvena zmija: Saga o vikinzima autora Fransa Gunara Bengtsona je knjiga za ljubitelje raskošnih istorijskih saga o davnim vremenima.

Prepun uzbudljivih pustolovina, žestokih bitaka i krvavih sukoba, ovaj veličanstveni klasik svetske književnosti jedan je od najboljih istorijskih romana svih vremena.

 

„Neobično uzbudljiva saga o vikinzima, prožeta sjajnim humorom.“ – Daily Telegraph

 

Roman Sedam Dinastija čuvenog italijanskog pisca Matea Strukula vodi nas u raskošnu atmosferu italijanske renesanse i donosi uzbudljivu priču o stvarnim istorijskim ličnostima.

Sedam porodica. Sedam vladara. Šest gradova. Igra prestola u renesansnoj Italiji.

Sedam porodica, sedam vladara, šest gradova: to je Italija u XV veku, rastrzana ratovima, intrigama i izdajama. Njome vladaju vladari žedni moći i krvavih sukoba.

 

„Pisac koji zna kako da opčini publiku. Pripoveda sa lakoćom i tempom našeg doba. Aleksandar Dima 2.0.“ – La Stampa

 

Dok je Pariz spavao autorke Rut Druar je knjiga za ljubitelje upečatljivih priča o neverovatnim sudbinama u teškim vremenima.

Nezaboravna priča o moći ljubavi i hrabrosti u trenucima kada se čini da je sve izgubljeno.

Na mračnom peronu u okupiranom Parizu, sudbina ukršta puteve potpunim strancima, donoseći budućnost kakvu nisu mogli ni da zamisle.

 

„Prepuna dubokih osećanja, fenomenalna knjiga koju ćete dugo pamtiti.“ – Publishers Weekly

 

Knjiga Pčelar iz Alepa autorke Kristi Lefteri pravi je izbor za ljubitelje dirljivih priča o običnim ljudima koji su se našli u vrtlogu nemilih događaja.

Usred ludila rata, pronašao je ljubav. Usred potpune tame, pronašao je hrabrost. Usred tragedije, pronašao je nadu.

Pčele nisu imale tajni pred Nurijem, u srećnim godinama njegovog života u Alepu: poznavao ih je, umeo je da protumači njihov ples, njihov ritam, neverovatno čudo njihovog savršeno jedinstvenog društva, malog raja usred sveopšteg haosa. Možemo li se držati svog sna i onda kada je sve ostalo izgubljeno?

 

Izaberite vaš omiljeni istorijski roman i uživajte u predstojećim praznicima. Vulkanovih pet istorijskih priča možete pronaći na sajtu vulkani.rs.