Pretraži sajt

Za sve ljubitelje naučnofantastičnih romana - preporučujemo „Sahalin“

3.
11.
2021.

Za sve ljubitelje naučnofantastičnih romana – preporučujemo „Sahalin“ 

Postapokalipsa u duhu najboljih ruskih klasika

 

Prva knjiga Eduarda Verkina za odrasle Sahalin biće objavljena u 13 zemalja. Roman ruskog pisca sada možete pročitati u izdanju Vulkan izdavaštva.

Teško je predvideti budućnost kada je svetu došao kraj. Poetika i surovost opisa Eduarda Verkina oduzimaju dah nudeći zastrašujuću viziju u kom smeru ide naša civilizacija.

Nakon najrazornijeg sukoba svih vremena, civilizacija je praktično prestala da postoji. Od starih prestonica ostala su samo pusta polja spaljena bombama. Tamo gde radijacija nije ubila na mestu, hara nezaustavljiva pošast.

U Japanu, pošteđenom u ovom ratu, nastavlja se borba za opstanak čovečanstva. Odatle dolazi Lila, mladi futurolog na opasnoj istraživačkoj ekspediciji. Ako uspe, možda će otkriti kakva budućnost čeka ljude. Odlazi na ostrvo Sahalin, zonu tranzita između Japana i pakla koji se proteže ostatkom planete. Mesto na kojem se prognani bore da prežive. Mesto na kojem završavaju oni koji ne zaslužuju da žive u društvu. Lila će uskoro saznati da je Sahalin mnogo više od kaznene kolonije. On je odgovor na to zašto je čovečanstvo na ivici istrebljenja, utonulo u divljaštvo i ludilo.

„Moćna i zastrašujuća priča koja prevazilazi tradiciju žanra postapokalipse.“ – Magazin Medusa

Roman Sahalin je dostupan na sajtu vulkani.rs i u najbližoj knjižari Vulkan.

 

Trenutno nema komentara