Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Novi triler Donata Karizija „Ja sam ponor“ u prodaji!

14.
7.
2021.

Specijalna akcija na sajtu za sve ljubitelje trilera!

Jedanaesti roman Ja sam ponor italijanskog pisca Donata Karizija dolazi godinu dana nakon uspeha Kuće glasova. Autor još jednom istražuje zlo u društvu, duboko zaranjajući kako bi pronašao njegove korene.

Glavni junak priče je anoniman čovek, gotovo nevidljiv, toliko nebitan za društvo da čitaocu ne otkriva ni svoje ime. U romanu se o njemu uvek i samo govori kao o čoveku koji čisti, o tihom đubretaru na marginama zajednice, bez prijatelja i strasti, koji voli da ostane neprimećen. 

Čovek koji čisti biće u trenu uvučen u stvarnost jedne devojčice. Opasnost nije samo to da će neko otkriti ko je on u stvari. Prava opasnost je, uvek je i bila, još otkad je bio dečak, da će naljutiti čoveka koji se krije iza zelenih vrata.

Karizi je nedavno izjavio kako je odlučio da napiše roman Ja sam ponor: „Pre nekoliko godina boravio sam blizu jezera Komo. Otkrio sam neverovatna mesta i upoznao čoveka koji mi je ispričao mnogo priča, najviše o jezeru. Tada sam shvatio da, dok je more besno, a opet i velikodušno, jezero izgleda mirno, ali ispod njega kolaju opasne struje. Oni koji žive na jezeru ne mogu da ga napuste, a ako rešite da se preselite na jezero, ono odlučuje možete li tamo ostati. Želeo sam da dočaram dušu jezera.“ I nadovezao se: „Voda u ovom romanu ima različite oblike i pre svega različita značenja. Za mene je voda uvek alegorija nečega, koristim je i da objasnim određena osećanja. Ona visi na ivicama stranica, ponekad se provlači između rečenica, a zatim izlazi, sa svojim glasom, svojim klokotanjem i pozivima. Tu je i voda koju nosimo unutar sebe, jer svako od nas ima ponor u sebi. A voda se kreće i u bilo kom trenutku nešto može izroniti iz ponora.“

Vulkan izdavaštvo pripremilo je specijalnu ponudu za sve ljubitelje napetih trilera Donata Karizija! Kupovinom nove knjige Ja sam ponor putem sajta vulkani.rs ostvarujete popust od 40% na redovnu cenu pri kupovini drugih naslova Donata Karizija u izdanju Vulkan izdavaštva. O knjigama koje su obuhvaćene akcijom možete se informisati putem linka.