Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Objavljene nominacije za prestižne nagrade Edgar Alan Po za 2021. godinu

24.
3.
2021.

Književna nagrada koja nosi ime slavnog pisca Edgara Alana Poa biće dodeljena 29. aprila po 75. put. Svakog proleća Mystery Writers of America dodeljuje nagrade Edgar, najprestižnije u žanru horora i misterije.

Veliko nam je zadovoljstvo što se među nominovanim autorima nalaze i neki od najčitanijih pisaca čije je romane objavilo Vulkan izdavaštvo.

U trci za najbolji roman nalazi se Klub ubistava četvrtkom, bestseler bez premca. Knjiga Ričarda Ozmana, koja je proglašena svetskom izdavačkom senzacijom, donosi priču o četvoro neobičnih penzionera kojima su društvene igre mrske i preziru da pričaju o bolestima koje ih muče. Uz čašu vina i kolačiće sa votkom, Elizabet, Džojs, Ibrahim i Ron mnogo više vole da istražuju stara, nerešena ubistva i tako vežbaju male sive ćelije.

Za najbolji debitantski roman nadmeće se svetski izdavački fenomen Oprosti mi, Rouz Gould. Autentična mračna priča Stefani Robel drži čitaoce prikovanim za stranice, od prve do poslednje. Vulkan izdavaštvio uskoro će objaviti ovaj naslov, koji čitaoci u Srbiji očekuju sa velikim nestrpljenjem.

Ilarija Tuti je, zahvaljujući romanu Uspavana nimfa, prvi italijanski autor koji se našao u nominacijama za neku od nagrada. Roman u kom su savršeno izbalansirane akcija i mistika za kratko vreme je postao bestseler.

Za više informacija o knjigama posetite sajt www.vulkani.rs.