Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Knjige Vulkan izdavaštva u trci za prestižne nagrade

3.
12.
2020.

Najveći i najrelevantniji sajt za čitaoce i ljubitelje književnosti Goodreads svake godine dodeljuje nagrade za najbolje knjige iz raznih žanrova, i to po izboru čitalaca, na osnovu njihovih glasova. I ove godine, nekoliko naslova Vulkan izdavaštva, koji su oduševili domaću čitalačku publiku, našlo se u trci za prestižne nagrade.

Moja mračna Vanesa, bestseler Njujork tajmsa i Sandej tajmsa, favorit je u čak dve kategorije! Književno ostvarenje Kejt Elizabet Rasel ima priliku da trijumfuje u kategoriji najboljeg debitantskog romana, ali i da osvoji najviše priznanje u kategoriji beletristike, po izboru sajta Goodreads.

Suočena sa prvim teškoćama u životu, ali ambiciozna i željna da što pre odraste, Vanesa Vaj pohađa drugu godinu prestižne srednje škole kada ulazi u začaranu aferu sa Džejkobom Strejnom, magnetski privlačnim profesorom književnosti. Skoro dvadeset godina kasnije, sa talasom optužnica protiv moćnih muškaraca, stari gresi dolaze na naplatu.

Među najboljim ljubavnim romanima našla se nova knjiga Emili Henri Ne brini za sutra, namenjena čitaocima koji tragaju za upečatljivim pričama i sjajnim likovima. Njujork tajms je već proglasio knjigu bestselerom.

Dva pisca na odmoru. Romansa koja samo što se nije desila. Ona piše ljubavne romane i više ne veruje u ljubav. On stvara kvalitetnu prozu, ali je izgubio inspiraciju. Njih dvoje naći će se pred dugim letnjim izazovom koji će dovesti u pitanje sve što su mislili o srećnim završecima. Ogastus Everet ima ugled ozbiljnog pisca, Dženjuari Endruz je autorka ljubavnih bestselera. Dok u njenim delima svi žive srećno do kraja života, on uglavnom pobije sve svoje likove.

Roman Karen M. Makmanus Neko od nas je sledeći, koji je oduševio čitaoce napetošću i neizvesnim obrtima, ima šansu da osvoji nagradu za najbolju knjigu namenjenu starijim tinejdžerima.

Prošlo je godinu dana od dešavanja iz Neko od nas laže, a Srednju školu Bejvju počinje da muči nova noćna mora. Neko je odlučio da nastavi Sajmonovo nasleđe i započeo je igru Istina ili izazov. I to ne običnu, bezazlenu verziju, već smrtonosnu. Da li biste zaigrali ovu igru?

Sve romane možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs