Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Film Tamo gde rakovi pevaju po istoimenom romanu

19.
11.
2020.

Kada je roman Tamo gde rakovi pevaju napisan, niko nije očekivao da će postati bestseler. Pre njegovog objavljivanja, spisateljica Delija Ovens bila je relativno nepoznata naučnica. A onda je roman oduševio milione čitalaca širom sveta! Knjiga je postala bestseler na listi Njujork tajmsa i nadmašila tiraže naslova objavljenih 2019. godine. Roman Delije Ovens i dalje osvaja srca brojnih čitalaca.

Knjiga Tamo gde rakovi pevaju očarala je i čuvenu holivudsku glumicu Ris Viderspun. Nakon što je uvrstila roman u svoj onlajn književni klub, dogodila se magija! Najprodavanija i najvoljenija knjiga oživeće na velikom platnu!

Ovo je bolno dirljiva priča o odrastanju, oda lepoti i moći prirode. Veličanstven roman o nejasnim i prevrtljivim granicama između istine i laži, dobra i zla. Bosonoga devojčica neukrotivog duha Kaja Klark živi potpuno sama u kolibi u močvari, nedaleko od mirnog gradića na obali Severne Karoline. Dok krstari svojim čamcem kroz lagume i šaš, osluškuje drveće i životinje, i iako usamljena, dovoljna je sama sebi. Močvara i njena stvorenja za Kaju nisu nikakva nepoznanica: hrane je i štite, podučavaju je svemu što treba da zna i prave joj društvo u igri. Kada izraste u devojku, njena divlja, neuhvatljiva lepota privući će pažnju dvojice mladića, a pred njom će se naći izazov novog, uzbudljivog sveta ljubavi. Jednog oktobarskog dana policija će pronaći beživotno telo Čejsa Endruza usred močvare, a lokalno stanovništvo će istog trenutka posumnjati na tajanstvenu devojku.

Radnja filma pratiće događaje opisane u knjizi. Režiju potpisuje Olivija Njuman, a lik Kaje, glavne junakinje, tumačiće mlada glumica Dejzi Edgar-Džouns. Još se ne zna da li će u filmu igrati i Ris Viderspun.

Dok čekamo film, iskoristimo vreme i uživajmo u stranicama romana Tamo gde rakovi pevaju. Ovu jedinstvenu knjigu možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.