Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Нови роман Слободана Станишића у свим књижарама: Танго по жару

28.
9.
2020.

Танго по жару, трећи роман тетралогије, спада у сам врх књижевних остварења Слободана Станишића, прослављеног писца за најмлађе читаоце. Стрниша Липић, главни јунак и један од најдопадљивијих ликова наше књижевности за децу и младе, забавиће све читаоце и опчинити их својим духовитим опаскама, довитљивошћу, заљубљивом природом и способношћу да нађе начин да преброди све животне недаће.

Роман Танго по жару (првобитно Алек Трејд) прати доживљаје младог Стрнише Липића, скитача низ скривене градске стазе, трагача за пролећним уздасима и погледима пуним надања. Главни јунак је сада повучен у други план, а доминација препуштена његовом млађем брату Александру, чији је разред састављен од самих генијалаца, што је виђено на нашим просторима.
Шта се догађа кад се натпросечна деца изненада обогате, а старији дугих прстију у њима виде лак плен?
Стрниша је на братовој страни. Узгред, не одолева чарима прекрасне Дарије, чија узвишена племенитост осваја целу породицу. То, наравно, није једино искушење које предстоји младом занесењаку.

Књигу су Змајеве дечје игре својевремено прогласиле за тинејџерски роман године, уз поруку да су млади, свих узраста, добили свој роман у коме се различите генерације могу препознати. Романи Слободана Станишића писани су за десетогодишњаке, али у њима са истим узбуђењем уживају и тинејџери и старија читалачка публика. Пишчева неисцрпна енергија осећа се у свим његовим делима, због чега су изузетно читана и вољена.

Танго на жару прави је избор за све младе читаоце, који ће, захваљујући авантурама Стрнише Липића, наћи одговоре на многа питања. Роман можете купити путем сајта www.vulkancic.rs или у омиљеној Вулкан књижари.