Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Istorijski roman protkan snažnim osećanjima: Botaničareva kći

15.
8.
2020.

Otkriće. Žudnja. Obmana. Dve žene koje razdvajaju vekovi. Može li jedan zagonetni cvet da ih spoji?

Uzbudljivo književno putovanje od savremenog Sidneja preko Kraljevskih vrtova u Londonu do slikovitog Kornvola, fascinantna ekspedicija u devetneastovekovni Čile, okružena opojnim mirisima egzotičnog cveća. Botaničareva kći, najnoviji istorijski roman Vulkan izdavaštva!

Kornvol, 1887.

Svojeglava i hrabra Elizabet odlučuje da ispuni poslednju želju svog oca, čuvenog botaničara: kreće u potragu za veoma retkim i otrovnim cvetom, koji može da bude i čudesan lek. Odlazi u Čile, u živopisni grad Valparaiso, u opasnu avanturu tokom koje će upoznati ljubav svog života, ali i neprijatelje svog oca.

Australija, sadašnjost.

U staroj bakinoj kući, Ana pronalazi neobičan kovčežić i u njemu blok za crtanje prepun skica i akvarela, fotografiju s potpisom Proleće 1886, presovani cvet i kesicu semena. Korak po korak, počinje da otkriva tajnu skrivanu duže od jednog veka, pokušavajući da rekonstruiše životnu priču žene čija je sudbina neraskidivo povezana sa njenom.

U romanu koji odiše raskošnim mirisima, strašću za životom, ali i viševekovnim intrigama, uživaće čitaoci svih generacija. Botaničarevu kći, inspirativno delo spisateljice Kejti Nan, uskoro možete naručiti i putem sajta www.vulkani.rs.