Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Klasici svetske književnosti za decu: Alisa u Zemlji čuda

8.
5.
2024.

ISBN: 978-86-10-05149-0

Format: 130x200

Broj strana: 256

Povez: mek

Pismo: ćirilica

Žanr: dečji romani

Uzrast: 7-9

 

Roman Alisa u Zemlji čuda je najpoznatije delo čuvenog engleskog pisca Luisa Kerola. Poigravajući se logikom, autor je uspeo da napiše roman koji okupira dečju pažnju i maštu, otkrivajući potpuno novi svet fantastičnih likova.

Jednog dana Alisa je sedela sa sestrom na brežuljku, tražeći nešto čime bi se zabavila. I baš tada kraj njih je projurio neobični beli zec. Pošavši za njim, radoznala Alisa upada u rupu i stiže pravo u neverovatnu Zemlju čuda. Tamo je sve šareno, neobično i izokrenuto – životinje govore i imaju čudne navike, čarobni napici i kolačići smanjuju i povećavaju ljude, Kraljica Srce organizuje nesvakidašnju partiju kriketa…

Zavirite u Zemlju čuda i otkrijte svemogući svet mašte, igre, avanture i potpuno drugačijih likova kao što su Ludi Šeširdžija, Češirski Mačak, Beli Zec i drugi.

Ediciju Klasici svetske književnosti za decu čine pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Premda je namenjena školarcima, čitalački užitak u njoj će pronaći i stariji čitaoci koji se rado vraćaju čitanju vrednih dela koja nikada ne zastarevaju.