Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Kalifornijska simfonija

Gven Bristou
9.
5.
2024.

ISBN: 978-86-10-05160-5

Format: 145x205

Broj strana: 560

Povez: mek

Pismo: latinica

Žanr: klasici/ljubavni

 

Zakoračite u svet raskošnih krinolina, šešira i čipkanih rukavica, brzih diližansi, bogatih rančeva i hacijendi, saluna, ali i bezakonja i prerija punih opasnosti.
Garnet Kameron, svojeglava mlada dama iz Njujorka, vodi skladan i ugledan život, ispunjen otmenim zabavama i uglađenom mladom gospodom. Žudeći za pustolovinom, ona se, umesto za nekog od tih bogatih mladića, udaje za Olivera Hejla, neukrotivog trgovca koji se sprema da krene preko planina i pustinja pravo do Kalifornije, zemlje za koju do tada skoro niko nije znao.
Tokom medenog meseca u Nju Orleansu, Garnet i Oliver upoznaju zvezdu vodvilja, zanosnu Florindu Grouv, koja je zbog tajni iz prošlosti prisiljena da beži, i zato kreće sa njima u Kaliforniju. Putujući kroz vrele pustinje, goletne planine i nepregledna prostranstva prepuna iskušenja, oni će naučiti da žive bez kompromisa i istovremeno otkriti istinsko prijateljstvo i pravu ljubav.
Neumoljiva, dirljiva i nepredvidiva upravo kao i sam Divlji zapad, ova očaravajuća priča donosi nam iskreni prikaz boraca i žrtava, pobednika i gubitnika, hrabrih ljudi koji su pokušavali da osvoje i ukrote gordu američku divljinu.

Garnet Kameron
Ljupka i strastvena žena koja se ne plaši da prati muškarca kojeg voli.

Oliver Hejl
Zgodni, neukrotivi avanturista koji osvaja Garnetino srce i kocka se njenom sudbinom.

Florinda Grouv
Senzualna glumica čiji je život burniji od razvratnih pesama koje peva.

Džon Ajvs
Privlačni, prostodušni trgovac kojeg razdire silna želja za ženom koju ne može da ima.