Pretraži sajt
%
×
3 DEČJE KNJIGE ZA 999 RSD
dana sati minuta sekundi

POSLEDNJA MONA LIZA

Džonatan Santlofer
29.
6.
2022.

 

ISBN: 978-86-10-04393-8

Format: 145x205

Br. str.: 288

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Žanr: Istorijski/triler

Prošlost, avgust 1911.

Radnik muzeja Vinčenco Peruđa krade Mona Lizu. Pre nego što je slika vraćena u Luvr, zloglasni duo prevaranata je tokom dve godine pravio i prodavao njene kopije kao originale. Nekoliko tih falsifikata i dalje je u opticaju, što je navelo neke istoričare umetnosti da pomisle da je i u muzeju izložen lažnjak.

Sadašnjost

Luk Perone, umetnik i profesor istorije umetnosti i daleki potomak Peruđe, traga za istinom u pozadini ovog događaja. Njegova potraga privlači pažnju nepromišljenog detektiva Interpola, koji želi nešto da dokaže, predivne žene, koja možda želi i nešto više od Lukove naklonosti, i osinjeg gnezda najbeskrupuloznijih kolekcionara umetnina i lopova.

 

Poslednja Mona Liza, roman koji se ne ispušta iz ruku, istražuje tajne krađe iz 1911. i mračno podzemlje današnjeg umetničkog sveta. Pripovest prožeta neizvesnošću od koje zastaje dah, romantična i strastvena koliko i napeta i uzbudljiva, bavi se univerzalnom fascinacijom zagonetnim Da Vinčijem, autentičnim delima i falsifikatima i ljudima toliko željnim neprocenjivih umetničkih dela da ne prezaju ni od čega da bi ih se dočepali – čak ni od ubistva.

 

Trenutno nema komentara