Pretraži sajt

Samo se triput voli

Kejt Rouz
06.10.2021.

ISBN: 978-86-10-04038-8

Format: 145x205

Br. str.: 224

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Volimo iznova i iznova – ponekad nam srca budu slomljena, ali smognemo snage da ponovo zavolimo. Prema mišljenju Kejt Rouz, ljubav je putovanje ka samootkriću. Svaka veza u našem životu uči nas onome što je neophodno da znamo o sebi, što je uslov da postanemo zaista srećni.

 

Svi iskusimo tri arhetipske ljubavi u svom životu. Najpre nas ljubav sa srodnom dušom upoznaje sa snovima o ljubavi. To je često prvi tip veze koji imamo kada smo mladi, i kada smo idealisti zagledani u zvezde. Toj vezi se često vraćamo u životu, makar nakratko. Međutim, ispostavi se da ono što je ličilo na konačnu sreću zapravo nije trebalo da traje zauvek. Ono što sledi jeste karmička ljubav – ona koja nas uči tome ko smo, kako želimo da nas vole i koliko nam je potrebno da nas vole. Ovo je vrsta ljubavi koja često ume da boli. Toliko smo obuzeti time da karmička veza uspe da se i ne zapitamo da li bi zaista trebalo da uspe. Koliko god bolno bilo da to prihvatimo, ova ljubav za koju smo mislili da je prava zapravo je u potpunosti neodgovarajuća.

 

Ove dve ljubavi – ljubav sa srodnom dušom i karmička ljubav – imaju sličan ishod: moraju se okončati da bi stvorile prostor za našu treću i konačnu ljubav – naš blizanački plamen. U pitanju je ljubav koja se pojavi iznenada, kada smo potpuni i stabilni, i koja nas dopunjava na nepredvidive načine. Svrha naše treće ljubavi nije samo da budemo u vezi jedno sa drugim, već da napredujemo i dostignemo najbolje verzije sebe.

 

U knjizi Samo se triput voli Kejt Rouz nam pokazuje da srećni završeci nisu kao iz bajke – ali se oni ipak dešavaju!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara